Vadkerti tó (Büdös-tó)

Régió:   Bács - Kiskun megye
Kapcsolattartó: Benkóczki Pál halőr
Telefon:+36/20/398-98-33
Telefon:+36/70/517-05-87
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-09-12 21:41:35
Forrás:http://petofihorgasz.hu/
Vízterület: 70 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.610712
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.391041
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Hetvenhektárnyi, fürdésre is kiválóan alkalmas tó.
A part egyik oldala nádas: ez a horgászok és a nyugalmat kedvelők világa. A főleg nyárfákból álló vegyes erdőben néhány tanya bújik meg - ez a jellemző külterületi településforma itt. A dűlőutakon a tó körül is futható: egyeseknek fél órán belül is sikerül!
A másik partszakasz beépített: több száz hétvégi ház és egy tucat különböző ifjúsági tábor található itt, kedve a faházaktól a téliesíthető, modern épületekig. Itt kapott helyet az 500 főt befogadó kemping és az 50 fő részére kialakított városi vendégház.fürdőzők biztonságát szakképzett vízi-mentő felügyeli.
Igazi amur birodalom.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

HORGÁSZREND A VADKERTI-TÓN 2013:Január 1.-től a nyári tilalom kezdetéig a felnőtt horgászok 2 db, ifjúsági és kedvezményezett horgászok napi 1 db pontyot foghatnak
A horgásztanyai csónakkikötőben HORGÁSZNI TILOS!
Június 03. 00.00 órától, június 16. 13.00 óráig és november 14. 00.00 órától december 31.-ig kizárólag rablóhalra szabad horgászni, élő kishallal, halszelettel és pergető módszerrel. Giliszta használata tilos!
Naponta1 db. AMUR fogható!
5 kg súlyt meghaladó ponty nem vihető el, a fogást követően vissza kell helyezni a vízbe!
Május 1.-től augusztus 31.-ig a BM. Üdülő befolyójától délre az egész strand területén, a kemping előtt, az ifjúsági tábor előtt, a volt Csepel üdülő (jelenleg Harmónia Üdülő) előtti területtel bezárólag a partról, a mólókról horgászni SZIGORÚAN TILOS!
Csónakkal és egyéb vízi járművel a parttól 100 méteren belül horgászni TILOS!
Parti horgászat esetén a horgászkészséget behordani (behúzni) TILOS! A horgászkészséget a partról, a tó vizének szélétől lehet bedobni. Bedobott horgászkészség esetén tilos etetni!
Minden horgász a horgászat befejezése után köteles a vízen elhelyezett jelzését összeszedni, eltávolítani. A horgászat befejeztével a vízen semmiféle jelzés nem maradhat.
A horgász a méretkorlátozással védett halakat a kifogás után ? ha azonnal vissza nem engedi ? a horgászat folytatása előtt köteles a fogási naplóba beírni, óra és perc feltüntetésével!
Horgászni, horgászfelszereléssel a vízen tartózkodni 22. 00 ?03. 00 óráig, június 1.-től augusztus 31.-ig 23. 00? 03.00 óráig TILOS! (Kivétel az éjszakai horgászat időpontjai.)
Éjszakai horgászat július 05.-től augusztus 18.-ig, hétvégeken péntek, szombati éjszakákon lehetséges. Napijegyes horgászok csak két napijegy megvásárlása között válthatnak éjszakai jegyet. Ifjúsági horgász nem vehet részt az éjszakai horgászaton!
?Etetéshez kizárólag a víz biológiai egyensúlyát nem veszélyeztető anyagokat használhatják a horgászok.? (Vízhasználati szerződés 2§ (2) bekezdés ?g? pont.)
Foglalt hely nincs!
Gyermekjeggyel darab és méretkorlátozással védett hal nem fogható.
Vízparton, a vízen szemetelni, szemetes helyen horgászni TILOS!
Lékből csak ragadozó hal fogható, napkeltétől-napnyugtáig.
Felnőtt horgász 40 db. pontyot, 30 db. egyéb méretkorlátozással védett halat, ifjúsági és kedvezményezett horgász 20 db. pontyot, 15 db. egyéb méretkorlátozással védett halat foghat évente egy fogási naplóval. Kedvezményezett és ifjúsági horgász egy bottal horgászhat.
COMPÓ fogása általános éves tilalom alatt áll!
Csak a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület által kiadott területi engedéllyel, heti és napijeggyel lehet horgászni!
Egy évben maximum két fogási naplót lehet kiváltani. Második fogási napló ára: 30.000.- Ft, amellyel 20 db. pontyot, 15 db. egyéb méretkorlátozással védett halat lehet fogni.
Javasolt minden horgász számára mérleg és pontymatrac használata.
Sebfertőtlenítő használata kötelező (a visszaengedett nemes halak esetében, a horog ütötte seb fertőtlenítésére).
Egyebekben a halászatról és horgászatról szóló jogszabályok, az Országos Horgászrend és etikai szabályok az irányadók, érvényesek!

Környék leírása

A település a Duna-Tisza közén, a Kiskunsági Nemzeti Park szomszédságában az 53-as és 54-es közutak kereszteződésében fekszik.

Városunkat 1900-tól nevezik Soltvadkertnek, előtte Vadkert volt a neve, amely az itteni erdők-mezők egykori gazdag állatvilágára utal. Az alapításra emlékeztető 1376-os évszám a város címerében is látható.
A török hódoltság idején ez a vidék elnéptelenedett, lakatlan pusztává vált. A gazdálkodás fellendítése érdekében az 1740-es évek elején a báró Orczy család először német és szlovák, majd magyar családokat telepített birtokára, akik kitartó munkával termékeny területté tették a napsütötte és szélhordta homokbuckákat. A szorgalom tehetséggel párosulva nemzedékről nemzedékre szállt, mely virágzó szőlő és gyümölcs kultúrát teremtett. Ma is ez biztosítja a lakosság nagy részének megélhetését.
forrás és bővebben itt: http://www.soltvadkert.hu

Megközelíthetőség

Soltvadkerttől 2 km-re.


Váltás nagyobb térképre

Soltvadkerttől 2 km-re.

Cím

Helyszín

Soltvadkert (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső