S Big Fish Lake

Régió:   Békés megye
Kapcsolattartó:
Telefon:+36 20 274 5857
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Facebook: Ugrás a facebook-ra
Adatlap frissítve:2021-06-25 19:15:19
Forrás:
Vízterület: 8 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 8
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.630650
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.236428
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Sándorhegyi Big Fish Lake Szabadidő-és Élményközpont hazánk turizmusának egyik meghatározó, a Dél-Alföld legkedveltebb településének, a kolbászáról, a fürdőjéről és a váráról híres Gyula városának közigazgatási területén található. Az 1970-es években agyagnyerőhelyként szolgáló, majd később öt tóból álló horgászvíz sokak kedvelt horgászturisztikai célpontjává vált az idők folyamán. 2020 nyarán az első négy tó egybenyitásra került, így kialakítva a közel 8 ha-os vízfelületű Big Fish Lake-t, míg az ötödik tavat, a Harcsást a napijegyes horgászoknak készítjük elő.

Mindkét tó partja rendezett; a Big Fish Lake mentén terebélyes nyárfák adnak árnyékot a horgászoknak. 2020 nyarán nagymértékű fejlesztés indult el: a könnyebb megközelítést elősegítve új bekötőút létesült, valamint 20 személygépkocsi parkolását tudjuk kulturált környezetben biztosítani. Vagyonvédelmi okok miatt a tó körbekerített, kamerarendszerrel ellátott. Kibővített, női és férfi vizesblokk (WC-k és tusolók) teszi komfortosabbá a nálunk eltöltött időt. Korszerű büfével, kisebb családi-baráti-vállalati rendezvények befogadására szolgáló teremmel, kültéri terasszal, széles italválasztékkal, gyulai hentesmestert által készített igazi gyulai kolbásszal várjuk vendégeinket.

Big Fish Lake

Medre több helyen agyagos-márgás; a part mellett néhány méterrel sok helyen egyenetlen, gödrökkel szabdalt, olykor kisebb-nagyobb területeken iszapos. A tavakat elválasztó földnyelvek elbontásával, majd az így létrejött egybenyitással rendkívül változatos mederalakulatok keletkeztek, komoly fejtörést adva a horgászoknak.

A tó átlagos mélysége 2,5 méter, de vannak helyek, ahol a 3,5 métert is meghaladja. A kígyósi (Szabadkígyós) út felőli partoldal teljes hosszában náddal, bokrokkal, fákkal szegélyezett. Ezen a partszakaszon alámosott, komoly padmalyok adnak búvó-és hűsítő helyet a kapitális halaknak. Az összenyitások helyén 3 db benyúló földnyelv húzódik a vízbe, jó haltartó helyként szolgálva. A tó átlagos szélessége 150 méter.

A Big Fish Lake partján 8 db horgászállás található (ebből 7 db, 4 fő befogadására alkalmas ház), stéggel, áramvételi lehetőséggel. A házak hűtő-fűtő klímával, hűtővel, elektromos főzővel, ágyakkal vannak felszerelve. Az esti-éjszakai horgászatot megkönnyíti a házakon található térvilágítás.

A kétszintes központi épület egy kiskonyhával, 2 db mosdóhelyiséggel (zuhanyzó és WC) és 8 fő elhelyezésére alkalmas fekvőhellyel rendelkezik. Az előtte található hatalmas terasz a víz fölé lóg, így akár a bejárati ajtóból is horgászhatunk.

Halállománya

A tavak egybenyitását megelőzően lehalászás történt. A 10 kilogramm feletti pontyok és amurok visszahelyezésre kerültek, valamint néhány termetesebb süllő is a sok apróhal miatt. A tóban található kapitális harcsák legnagyobb része már más vizekben úszkál, azonban néhány példány elbújt a lehalászás során, így horogra akadhat egy-egy nagybajuszú is.

A tóban található nagytestű halak (10 kg felettiek) legnagyobb része ponty, viszont az amurok mennyisége is jelentős. A pontyok és az amurok közül a legnagyobb példányok megközelítik a 20 kg-ot. A ragadozó halak közül süllő fordul elő nagyobb példányszámban. A harcsák közül a legnagyobb elérheti a 80 kg-ot is. A halállományt színesítik a nagyméretű tokhalak is, melyek közül a legkisebb példány is közel 20 kg-os.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

avunkon (Big Fish Lake) kizárólag érvényes állami horgászjegy birtokában lehetséges az engedélyek kiváltása. Az állami és területi jegyekkel kapcsolatosan a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény, ill. annak végrehajtó rendelete az irányadóak. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező!
bővebben itt:
https://sbigfishlake.hu/szabalyzat/

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Gyula (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső