Spicces horgásztó

Régió:   Békés megye
Kapcsolattartó: Foglalás, érdeklődés: Bótos Andrea
Telefon:06/70/338-1088
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-24 13:29:52
Forrás:http://spicces.hu
Vízterület: 9 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 16
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.887519
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.781194
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A „Spicces” horgásztó Gyomaendrőd külterületén a tökéletes síkság egyhangú vonulatával dacoló igazi oázis.
Morfológiai vázlata szerint: pleisztocénkor kori nagy kiterjedésű sík felszín vastag infúziós löszborítással. Az óholocénban még állóvízzel borított felszín hordalékkúpján mára neogén infúziós lösz terült el, ahol a rétegek vastagsága állandó. A felszíni termőréteg alatti homok ásványréteg kitermelése az 50 –es években kezdődött.A folyamatos kitermelés eredményeként alakult ki a mára 9 ha területű Kopolya típusú bányató, melynek víz szintje enyhe ingadozással stabil, amit az 50 méteres szintkülönbség valamint a homok jó vízvezető képessége bő vízutánpótlással biztosít. A tulajdonos 2005.-ben vásárolta meg a területet akkor még bányászatra, később fokozatosan alakítatta elképzeléseinek megfelelően horgászparadicsommá. A tavat a vidékre jellemző különleges növényi és állatvilággal büszkélkedő park veszi körül. Az ültetett erdősáv, az örökzöldek barátságos ligeti hangulatot árasztanak. A víz mélysége, mederalakulása változatos képet mutat, a mederfenék iszap és akadás mentes. A tó parti sávjában a nád és a sás csak kialakulóban lévő társulásként van jelen, a vízmélységből adódóan pedig az aljzat sem borított különböző hínárokkal A kiváló vízminőséggel rendelkező vízterületben, kedvező összetételű, egészséges halállomány él. Mindezek mellett, a betelepítés folyamatos, ami főleg állóvízi halfajtákból áll, a tó halfaunáját zömében ponty, harcsa, süllő, csuka alkotja. A mindig nagyszámú zsákmányhal miatt a ragadozóhalak populációi önállóan is képesek megélni és növekedni.
A pontyok zöme 14-18 kg-os, és meglehetősen sok 20 kg feletti kapitális példány is található. Az utánpótlásról a tó sekélyebb részén kialakított halnevelő gondoskodik.

A hagyományos „catch n’ release” (fogd ki és engedd vissza) elven működő horgásztó kiválóan alkalmas a profi horgászok szenvedélyes sportjára, de egyben kezdő, a bojlis horgászattal még csak most ismerkedő sporttársak számára, valamint úgynevezett teszthorgászatokra is.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://spicces.hu/bojlis-sporthorgaszat.html

Környék leírása

SZOLGÁLTATÁSAINK
A komfortos téliesített faházakkal kialakított horgásztó, parkosított hatalmas zöld területe a horgászat mellett családi pihenésre, kikapcsolódásra is alkalmas. A faházak felszereltsége: hűtőszekrény, mikro, kandalló, ágy.
Bográcsozás, piknikezés mellett a Three Rivers Pub éttermi szolgáltatásai is az idelátogatók kényelmét biztosítja.

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Gyomaendrőd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső