Sinkár-tó

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó: Nemecz János
Telefon:06-30-209-2332
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2015-04-19 13:15:14
Forrás:http://sinkarto.hu
Vízterület: 88 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.802548
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.356022
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Az egész Észak-pesti és cserháti régióban nem található a Sinkár-tóhoz fogható kiterjedésű és szerencsés fekvésű állóvíz. A Sinkár-tó földrajzilag a Csővári-Rögök, a Nagy-Szór tömbje és az Ecskendi hegytömbök ölelésében fekszik. Számos különleges növény- és madárfaj él a tavon és környezetében. A tározó 1987-es kialakulása óta szinte háborítatlan az élővilág, és ez vonatkozik a benne élő halakra is. Próbahorgászatok során kapitális 15-20 kg-os csukák, 10 kg fölötti süllők, 50 kg fölötti harcsák és 15 kg fölötti pontyok kerültek kifogásra.

Mindezen természetesség megőrzése érdekében alakítottunk ki egy olyan horgászrendet, amely a legnagyobb mértékben megőrzi a tó természetességét és háborítatlan élővilágát. A tóban még mindig megtalálható egy gémeskút maradványa, a régi idők emlékére. A tó rendeltetése víztározás és árvízcsökkentés, üzemi vízfelülete 88 hektár. Északról a Mátyás-völgyi-patakkal egyesült, a Sinkár-patak táplálja. Összefolyásuk a víztározótól párszáz méterre található. A tó medre rendkívül változatos mélységű, (2-8 méter közötti) a sekélyebb részeken a víz felszínét néha szinte teljesen beborítja vidrakeserű fű, melynek virágai nyáron rózsaszín gyertyaként emelkednek a víz fölé.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A víztározón azon személy horgászhat, aki éves jegyét kiváltja és a jogszabályokban meghatározott horgászatra jogosító engedéllyel rendelkezik és személyét azonosító fényképes okmánnyal együtt a horgászat ideje alatt magánál tartja. Továbbá rendelkezik l db merítőhálóval, haltartóval, mérőeszközökkel ? hossz és súly ? valamint golyóstollal és a halak partra történő emelését követő halvédelmi eszközzel (pontymatrac, pontypaplan, 0,2 cm vastag fólia), szájfertőtlenítő. A 15 év alatti gyermek horgászok csak felnőtt kísérő felügyelete mellett horgászhatnak a víztározón.

Környék leírása

Megközelíthetőség

A Budapesttől 40 km-re lévő Csővári-tó megközelíthetősége legegyszerűbben a 2/A jelű autóúton haladva, a Rádi kihajtónál lekanyarodva. Rád és Penc településeken keresztül haladva jutunk el Csővárra. A falun keresztül menve, Acsa irányában, a főút mellett elénk tárul a csodálatos környezetben lévő Sinkár-tó együttes.


Váltás nagyobb térképre

A Budapesttől 40 km-re lévő Csővári-tó megközelíthetősége legegyszerűbben a 2/A jelű autóúton haladva, a Rádi kihajtónál lekanyarodva. Rád és Penc településeken keresztül haladva jutunk el Csővárra. A falun keresztül menve, Acsa irányában, a főút mellett elénk tárul a csodálatos környezetben lévő Sinkár-tó együttes.

Cím

Helyszín

Csővár (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső