Lőrintei tó

Régió:   Veszprém megye
Kapcsolattartó: Halőr
Telefon:20/551-3616
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 12:40:05
Forrás:http://www.lorinte.hu
Vízterület: 26 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 6
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.072051
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.519925
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A víztározó 26 hektáros, egy kisebb felső, és egy nagyobb, mélyebb alsó tóból áll. Mindkét tavat évente többször intenzíven telepítjük. A tavak mélysége 2-5 méter közötti.

Vize rendkívül tiszta, utánpótlását a bányák által kiemelt karsztvíz biztosítja. A jó vízminőséget mutatja, hogy a változatos halfauna mellett sok kagyló és folyami rák él a tóban.

Halállományát tekintve kiváló békéshalas és rablóhalas vízterület. A majd ötven éve intenzíven telepített tározó hatalmas halaknak ad otthont. 20 kiló feletti pontyok és amurok, néhány 30-50 kilós busa mellett szép dévér, karika és vörösszárnyú keszegek, compó, és ezüstkárász van a vízben. Tilos elvinni az 55 cm-nél nagyobb testhosszú pontyot, a 80 cm-nél nagyobb testhosszú amurt és a 40 cm-nél nagyobb testhosszú keszeget, mérlegelést és fényképezést követően haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe.

A ragadozó halak közül szinte minden fogható. Süllő, csuka szépen van, a tó kiváló pergető terep. Süllőből 9 kg-os, csukából 12,5 kg-os példányt is fogtak. Balin kevés van a vízben, de ami van azok hatalmasak, 4-7 kg közöttiek. Az országos balin rekordlistára rendszeresen ad dobogós halat a tó. Törpeharcsa a vízben nincs.

A 40 éve a Rábáról néhány horgász által titokban hozott harcsa növendékek kiváló élőhelyet találtak, utódaik hatalmasra nőttek és elszaporodtak. 2006-ban és 2007-ben is fogtak 50 kg felettit, de ez messze van a legnagyobbaktól.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Napijegyet március 1. és október 31. között lehet váltani a halőrnél, amiért 2+1 nemeshal, valamint 5 kg egyébhal fogható. A napijegy ára 3000 Ft. A vezetőség dönthet a napijegy kiadás meghosszabbításáról. Mindkét tavon van lehetőség korlátozott számban csónak bérlésére, 400 Ft/fél nap áron. Csónakkiadás 6-8 óra és 13-15 óra között van.

Éjszakai horgászatra május elejétől október végéig van lehetőség.

- Éjszakai horgászatra a fenti időpontban a következő megosztásban van lehetőség: május 1-től október 31-ig hétvégén, illetve hétvégével egybekötött ünnepnap előtti éjszaka, kivéve július 1.-től augusztus 30.-ig amikor minden éjjel lehetséges horgászni.

- Kezdés: a nappali horgászat befejezését követően.

Éjszakai horgászat díja: - egyesületi tagnak: 700,- Ft/éjszaka,- vendég horgásznak: 5000,- Ft-os 24 órás napijegy megváltásával.

Éjszakai horgászat alkalmával 2 db méretes nemes hal vihető el.


SPORTHORGÁSZ (BOJLIS) SZABÁLYZAT

Minden év május 1-től október 31-ig hétvégén, valamint a hétvégével egybekötött ünnepnap, és az azt megelőző, illetve követő nap, kivéve, július 1.-től augusztus 30.-ig, amikor a hét minden napján lehet horgászni, a kijelölt lefoglalt helyeken.
- A honlapon és a tanyán ismertetett helyeken felül, helyi horgász is biztosíthat helyet a bojlis horgászat részére, de ebben az esetben az egyesület a zavartalan horgászatot nem tudja garantálni. A bejelentési és horgászati szabályok ezekre a helyekre is kötelező!

- Bojlis jegy váltása esetén, a horgászjegyet a napok számától függetlenül előre ki kell kifizetni, meg kell őrizni, majd távozáskor le kell adni!
- A sport bojlis horgászat alapfeltétel a pontymatrac és sebfertőtlenítő használata!
- A bojlis jegy, kizárólag a nagy tóra érvényes!
- Horgászat megkezdése előtt, a meder feltérképezése /radarozása/, illetve a bóják kihelyezése /merev szárú dőlő bója/ engedélyezett, a halőrrel

történt egyeztetésnek megfelelően (térképen bejelölt módon). Horgászállásonként max. 1 db.
- Távirányítású etetőhajó használata, etetésre és szerelék behordására engedélyezett.
- Horgászni csak partról, maximum 2 bottal lehet (készenlétben több bot is tartható).
- ifjúsági horgász / 1 bot egy fogási készség/ a horgászengedélyének megfelelő szerelékkel horgászhat,
- A tó partján sátor felállítása megengedett.
- Éjszaka a horgászhelyet jelzőfénnyel meg kell világítani!
- Szereléket csónakkal behordani Tilos!
- Csónakot horgászat közben, fárasztásra, szerelék akadóból való kiszabadítására, illetve napi kétszeri etetésre használható /etetés, reggel 06 és 08 óra, illetve 16 és 18 óra között.
- Száraz gabonával való etetés nem engedélyezett.
- A halakkal való kíméletes bánásmód fontos része, hogy a kifogott halakat, a lehető legrövidebb időn belül, vissza kell helyezni a tóba!
- Minden kifogott hal adatát a fogási jegybe haladéktalanul be kel jegyezni./statisztika készítés végett/
- A kifogott halat bármilyen jelzéssel ellátni, megjelölni, megcsonkítani tilos!
- Szemetelni, hangoskodni szigorúan tilos!
- 21 óra után, hozzátartozó, illetve a horgászatban részt nem vevő személyek a tavakat nem közelíthetik meg.

Környék leírása

Megközelíthetőség

Ajka-Kolontár összekötő útról a legegyszerűbb. Erről Padragkút felé lefordulva a jobbra eső két murvás út vezet a tóhoz, amit tábla is jelez. Autóval a víztározó jól megközelíthető, körbejárható. GPS koordináták:47.072051,17.519925


Váltás nagyobb térképre

Ajka-Kolontár összekötő útról a legegyszerűbb. Erről Padragkút felé lefordulva a jobbra eső két murvás út vezet a tóhoz, amit tábla is jelez. Autóval a víztározó jól megközelíthető, körbejárható. GPS koordináták:47.072051,17.519925

Cím

Helyszín

Kolontár (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső