Tüskei tó

Régió:   Tolna megye
Kapcsolattartó: Szarka István (halőr)
Telefon:+36 20/334-5184
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-06-27 20:02:04
Forrás:http://dombovarihe.hu/
Vízterület: 32 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.398257
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.142868
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Dombóvári Városi Horgász Egyesület 1952-ben alakult a Kapos csatorna valamint mellék és vadvizeinek horgászatára. 1967-ben a Konda patak, téglabánya és tőzeg gödreinek feltöltésével, és egy völgyzáró gát segítségével gyönyörű 53 hektáros horgászparadicsom alakult ki. A Dombóvári Városi H. E, kitartóan szorgalmas munkájának gyümölcseként lépésről-lépésre egyre nagyobb terület vált a halak és horgászok birodalmává. Mára már kb. 7 kilométer hosszú vízi világ, várja az egyesület tagjait és a vendéghorgászokat. Nem csak halakban, de igazi vendégszeretetben, sporttársi segítőkészségben részesül, aki ellátogat Tolna megye egyik legszebb és legnagyobb tavára. Az egyesület irodája előtti szépen gondozott partról a tó középső része tárul elénk. Ez a vízszakasz a „legkényelmesebb hely. Akadóktól mentes fenék, sásos-nádas part, stégek sora várja a fenekezés híveit. Ponty, amur, kárász és keszeg veszi fel a csontit, a pufit és a kukoricát. Az etetőkosárba különféle ízesítésű dara kerül. A ragadozók is, kedvelik ezt a területet, főleg az egykori patakmedret. Bátran használhatjuk műcsalijainkat, elakadástól nemigen kell tartanunk, sőt a sárga és fehér twisztereket érdemes használni. A tó vízének enyhén barnás árnyalata miatt az élénk színű, fényes műcsalikat részesítsük előnyben. Intenzíven horgászott területe ez a tónak, ezért érdemes finomítani szerelésünkön.

Nem így az északi, hosszan elnyúló vadonban, vízboritotta fák, és bokrok között vezet a csónakos horgász útja. A part szinte megközelíthetetlen, bár erre is akad jó néhány stég. A háborítatlan természet és a ragadozóhalak szerelmesei ennél szebbet aligha kívánhatnának. Süllők, csukák, harcsák, amurok lakják az ágas-bogas labirintust. Az erősebb, esetenként köplizett zsinór elengedhetetlen. Az élőhal, a halszelet, a giliszta okozza vesztüket, bár a piócát sem vetik meg a nagy harcsák.

A középső és a déli vizet gát választja el. (A gátról és a hídról horgászni tilos!) A híd alatt átevezve a tavat nagy kiterjedésű bokrok és csonkolt fák maradványai teszik változatossá. A parti stégekről és a csónakból egyaránt kiváló lehetőséget nyújtó terület. A békés és ragadozóhalak egyként kedvelik a megannyi búvó-és táplálkozó helyet, nyújtó akadókat, sásos partszakaszt. Általában könnyű, feltolós úszós szerelést használnak a helyiek. Közvetlen a bokrok mellé, illetve a kisebb öblökbe dobnak. A beszakadást persze be kell kalkulálni. Óvatos, de határozott mozdulatokkal azonban ki lehet vezetni halainkat a bozótosból. A három nagy vízfelülethez több öböl és lagúna kapcsolódik, melyek kiváló csukatanyák.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

A 61.sz. főúton Tamási felől érkezve, a helységnév tábla után az első kereszteződés jobbra, tábla jelzi a tóhoz vezető utat, amelyen haladva az egyesület parkolójába érkezünk.


Váltás nagyobb térképre

A 61.sz. főúton Tamási felől érkezve, a helységnév tábla után az első kereszteződés jobbra, tábla jelzi a tóhoz vezető utat, amelyen haladva az egyesület parkolójába érkezünk.

Cím

Helyszín

Dombóvár (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső