Tunyogmatolcsi Holt-Szamos

Régió:   Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kapcsolattartó: Sporthorgász Egyesületek Sz-Sz-B. m. Szövetsége
Telefon:+36-70-34-50-193
Telefon:06 42 411-372
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2019-03-23 20:38:11
Forrás:
Vízterület: 208 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.971289
icon GPS Keleti hossz.(fok) 22.455500
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A legjelentősebb Szamos menti holtág a 19. században végrehajtott mederszabályozás során alakult ki, a bal parti ármentesített területen helyezkedik el. Közigazgatásilag a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tunyogmatolcs, Győrtelek, Tyukod és Czégénydányád községekhez tartozik. Medrének hossza 25 km, szélessége szakaszonként 30 és 150 m között változik, területe 225 ha, átlagos vízmélysége 1,9 m, víztérfogata 4,3 millió m3. Állami tulajdonban van, kezelője a Felső-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság. Medrének feliszapoltsága és növényzettel való be nőttsége szakaszonként változó, erőteljes, illetve közepes. Vizének minősége I-II osztályú. A holtág a kiterjedt, részben külföldre is átnyúló belvízrendszerből töltődik fel, leüríthető gravitációsan a Szamos felé. Funkciói: belvíztározás és belvíz elvezetés, horgászat, halászat. Nemrég még a tisztítatlanul bevezetett szennyvizek kedvezőtlen hatása alatt állt. A szennyvízbevezetést a holtág rehabilitációjának kapcsán megszüntették, a mederben lerakódott iszap egy részét eltávolították. A holtág teljes rehabilitációjának tervei rendelkezésre állnak. Egyes szakaszainak élővilága gazdag, tájesztétikai szempontból figyelemre méltó.

A víztározó területén horgászati tevékenységet folytatni a Horgászat Általános Szabályai alapján és az attól eltérő alábbi rendelkezések szerint lehet:

Horgászni csak mások zavarása, a tározó földműveinek, műtárgyainak, építményeinek megrongálása, vagy megbontása nélkül lehet.
Szemetelni, illetve szemetes helyen a horgászatot megkezdeni, vagy horgászni tilos!
A szemetes helyen horgászótól a területi engedély bevonásra kerülhet. A horgász köteles a horgászat befejeztével a szemetet magával vinni vagy szemétgyűjtőben elhelyezni!
A horgász a horgászhelyet korlátozott látási viszonyok esetén köteles jó láthatóan megvilágítani!
A horgászatra vonatkozó szabályok megsértése halászati hatósági eljárást, büntető vagy szabálysértési, illetve egyéb eljárást is vonhat maga után.
A horgász köteles magát a halőr intézkedésének alávetni, utasításainak, megfelelően eljárni, felszólításának eleget tenni, ellenkező esetben felhívással szembeni engedetlenség miatt a 218/1999(XII.28) Korm. rend. alapján vele szemben szabálysértési eljárás kezdeményezhető!
Fentiek megsértése esetén, valamint a hal fogásával, gyűjtésével összefüggő jogszabálysértés észlelése alkalmával a halászati őr, az állami horgászjegyet, valamint a területi engedélyt is visszatarthatja!
A fogási napló vezetése a jogszabályok alapján kötelező!
A 12 kg feletti békés halat fogás után vissza kell helyezni a vízbe, továbbá tilos megtartani a 40 cm-nél kisebb fogassüllőt!
A halak etetéséhez, csalogató etetés céljából maximum 3 kg etetőanyag használható fel.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Tunyogmatolcs (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső