Szűcsi Völgy Tó

Régió:   Heves megye
Kapcsolattartó: Halőr
Telefon:06-70-615-58-03
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-06-07 20:08:47
Forrás:http://www.matrato.hu
Vízterület: 29 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 12
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.774824
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.77685
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A tó létrejötte a 50-es évek elejére tehető amikor a lignitbányászat befejeztével a helyi patakot felduzzasztottak. Sokáig a Tsz működtette a tavat, majd a helyi Horgászegyesület kezébe került és Ők kezelték évtizedeken át. A tó nem rég év végén került magánkézbe, és ennek köszönhetően komoly fejlődésnek indult és azóta is tartanak. A tó és környezetét folyamatosan gondozzák és folyamatos telepítésekkel igyekeznek kiszolgálni a horgászokat. A vízben igazi kapitális halak élnek és rengeteg fehér hal, de meg kell említeni a nem mindennapi süllő és harcsa állományát is. A tó partját nagyrészt sás és nádas övezi melyek igazi búvóhelyet jelentenek a tó lakóinak.
A tulajdonosok odafigyelve a már meglévő ősállomány védelmére bevezették az 5 kiló feletti pontyokra a súlykorlátozást, tehát ezeket elvinni SZIGORÚAN TILOS. A tóban a kristálytiszta víznek és a bőséges táplálék miatt a halak gyönyörűek egészségesek és kitűnő erőben vannak. A kisebb példányok kifogása is igazi élmény, hisz erőteljesen védekeznek. A nagyobbak kifogása igazi kihívást jelent mindenki számára.
A vízmélység szerencsére nem mindenhol egyforma, hiszen a mederviszonyok nagyon változatosak.
Helyenként a lignitbánya visszamaradt szénfalai, helyenként agyagos padkák színesítik a tó medrét. Jellegzetes padkái mélyen a víz alá is húzódnak, tovább tagolva ezzel az aljzatot. Igazi kihívás a horgászok számára, hiszen gyakorlatilag nincs olyan négyzetméter, ahol ne változna jelentősen a meder.

forrás: horgasz.hu

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Szűcsi Völgy Tó - Horgászrend
A Szücsi Völgy Tó házi- és horgászrendje

Általános szabályok

1. A vízparton jelölt hely nem létesíthető! Helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Attól az éves területi engedéllyel rendelkező horgásztól, aki ennek ellenére távozásra szólítja fel ? vagy bármely más módon inzultálja ? a napijegyes horgászokat az éves engedély azonnali hatállyal bevonásra kerül.
2. A tó - gépjárművel megközelíthető - déli oldalára a behajtás engedélyezett. Az északi oldalon levő területeket gépjárművel megközelíteni TILOS. A horgászat befejeztével a horgász a halőr felszólítására köteles a kijáratnál ellenőrzés céljából megállni a gépjárművel és a kifogott halat a halőrnek bemutatni.
3. Éves engedéllyel, napijeggyel vagy a Mátra Tó Kft. által kiállított egyéb - horgászatra jogosító - engedély nélkül a tó területére gépjárművel behajtani TILOS.
4. Hangos beszéd, mások nyugalmának megzavarása tilos, az ilyen horgászt - vagy annak társaságát - halőreink távozásra szólítják fel.
5. A tó környékén sátrat verni, kempingezni - a halőrrel való előzetes egyeztetés alapján - van lehetőség. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken lehet.
6. A növényzet irtása bármilyen formában TILOS.
7. A tó körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állagának megóvása, tisztántartása kötelező.
8. A tóban fürödni TILOS!

A horgászat szabályai:

1. Felnőtt horgász 2 bottal, botonként maximum 2 horoggal horgászhat.
2. A kedvezményezett és ifjúsági horgász 1 bottal 2 horoggal horgászhat.
3. Nappali horgászat az alábbi időszakokban lehetséges:

HÓNAP IDŐSZAK HÓNAP IDŐSZAK
JANUÁR 1-31. 7:30 - 16:30 h JÚLIUS 1-31. 6:00 - 20:00 h
FEBRUÁR 1-28. 7:00 - 17:00 h AUGUSZTUS 1-31. 6:00 - 20:00 h
MÁRCIUS 1-31. 6:00 - 18:00 h SZEPTEMBER 1-30. 6:30 - 19:00 h
ÁPRILIS 1-30. 6:00 - 19:30 h OKTÓBER 1-31. 7:00 - 18:00 h
MÁJUS 1-31. 6:00 - 20:00 h NOVEMBER 1-30. 6:30 - 16:00 h
JÚNIUS 1-30. 6:00 - 20:00 h DECEMBER 1-31. 7:30 - 16:30 h

1. Éjszakai horgászat pénteki valamint szombati napokon lehetséges, emellett az ünnepnapokat és államilag elrendelt munkaszüneti napokat megelőző éjszaka is szabad. Éves jeggyel rendelkezők külön térítés nélkül, napijegyesek pedig éjszakai jegy megváltásával horgászhatnak éjszaka (az éjszakai jegy ára megegyezik a napijegy árával, elvihető halmennyiség is azonos vele). Hétköznap éjszakánként csak a hétközi jeggyel rendelkezők horgászhatnak. Éves területi jeggyel rendelkező horgászok ? legalább 1 héttel előre történő előzetes egyeztetés alapján ? 2 x 5 napot horgászhatnak éjjel-nappal folyamatosan ? egyéb esetekben ők is csak a fent megjelölt időszakokban, illetve hétközi jegy váltásával. A november 1-től március 14-ig terjedő időszakban éjszakai horgászatra egyáltalán nincs lehetőség.
2. Bojlis és catch & release jegy váltása esetén ugyanazon horgászálláson napijegyes horgász nem tartózkodhat, valamint a jegyek birtokában kizárólag békés halakra történő horgászat engedélyezett.
3. Léki horgászat ? megfelelő vastagságú - jég esetén engedélyezett, de mindenki csak a saját felelősségére mehet rá a jégre. Léki horgászat éjszaka SZIGORÚAN TILOS!
4. A fogási napló vezetése kötelező!! A méretkorlátozással védett halat - a szákolást követően, a felszerelés visszadobása előtt - a fogási naplóba azonnal be kell jegyezni!
5. A horgász a fogott halat a horgászat befejezéséig köteles magánál tartani és az ellenőrzéskor bemutatni.
6. Érkezéskor a bejáratnál elhelyezett jelenléti ívbe beiratkozni, majd távozáskor kiiratkozni és a fogott mennyiséget bejegyezni kötelező ? még a napijegyes horgásznak is. Kötelező továbbá érkezéskor és távozáskor a halőrnél ki-, illetve bejelentkezni is. Ennek elmulasztása esetén a horgász engedélye bevonható.
7. A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: golyóstoll, személyazonosító igazolvány, horgászatra jogosító ? Mátra Tó Kft. által kiállított ? napijegy, területi engedély vagy ezeknek bármilyen időszakra vonatkozó egyéb lehetőségei, halmérleg, horogszabadító, szák, haltartó háló, mérőszalag.
8. A csónakos horgászat engedélyezett, de az ilyen módon horgászó sporttársak semmilyen esetben sem zavarhatják a parti horgászokat. A csónakokat csak a kijelölt csónakkikötőben lehet tárolni. Elektromos motor használata engedélyezett, belső égésű motor használata TILOS a csónakokhoz. A csónakokért, azok felszereléseiért, az abban bekövetkezett károkért a tó tulajdonosa semmiféle anyagi felelősséget nem vállal.
9. A halak etetése megengedett ? akár etetőkosárral, akár más eszközzel történő táplálékbejuttatás is. Az etetés helyét a horgászat megkezdésekor meg lehet jelölni, jelölésre azonban kizárólag nagy méretű (csukázó) úszó használható. A jelölést a horgászat végén el kell távolítani az etetett helyről. (Műanyag palack, hungarocell vagy bármely más módon történő jelölés TILOS)
10. Csalihal fogása 4m-nél nem hosszabb spicc bottal (max. 5gr-os úszóval, egy horoggal szerelve) illetve 1 nm területnél nem nagyobb kishalfogó hálóval engedélyezett. A kifogott és csaliként fel nem használt kishalakat a horgászat végén vissza kell engedni a tóba. Amennyiben a spiccbottal vagy a csalihal fogására használt hálóval nemes hal kerül kifogásra, akkor azt haladéktalanul vissza kell engedni a tóba ? méretétől függetlenül.
11. A tóba halat telepíteni tilos, erre csak a tulajdonos jogosult. Törpeharcsa a tavon élő állapotban csalihalként sem használható.
12. Tilos a halat más szákjában tartani, vagy a horgászhelytől 3 m-nél messzebb kikötni. Teríték készítése tilos, erre a vezetőség megfelelő felügyelet biztosítása mellett egyedi engedélyt adhat (pl. teszthorgászat eredményének fotózása visszaengedés előtt).
13. A tó területén a halőr jogosult a horgászó, vagy távozó személyek és járművek ellenőrzésére. Utasításait minden horgász és kísérője köteles betartani.
14. A halőrnek illetve a tulajdonosoknak és vendégeiknek fenntartott ? táblával jelzett helyeken ? horgászni TILOS. A kitáblázott korlátozásokat minden esetben be kell tartani.
15. Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni, vagy folytatni tilos, a horgászat során keletkező hulladékot a hulladékgyűjtőkben kell elhelyezni. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket megtartani és másokkal megtartatni!
16. A vízműtől 20 m-es távolságon belül horgászni TILOS.
17. A táblával jelzett kímélő területen egész évben horgászni tilos!
18. Bármilyen szabálysértés észlelése esetén a horgász haladéktalanul köteles a halőrt értesíteni.

Méretkorlátozások:
A méretkorlátozások az országos horgászrend szerint alakulnak, azaz:
Ponty: 30 cm felettiek tarthatók meg
Kősüllő: 20 cm felettiek tarthatók meg
Amúr: 40 cm felettiek tarthatók meg
Balin: 40 cm felettiek tarthatók meg
Csuka: 45 - 70 cm közöttiek tarthatók meg
Harcsa: nincs méretkorlátozás
Fogassüllő: nincs méretkorlátozás
A halak hosszának mérése az országos horgászrend szerint, azaz a halak orr csúcsától a farokúszó tövéig történik. Pontyból a maximálisan elvihető méret 5 kg. Az e feletti példányokat kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.
Harcsából a kifogott példányok nem számítanak bele az elszámolásba, ezeket a kifogható mennyiség felett el lehet vinni ? mindazonáltal a fogási naplóba és a jelenléti ívbe ezeket is be kell vezetni. 25 kg feletti harcsa bemutatása esetén napijegyes horgásznak egy tetszőleges időpontra szóló grátisz napijegy, területi engedéllyel rendelkező tagnak pedig 3 db nemeshal hosszabbítás jár az adott hónapban. (A napijegy pénzre nem váltható!) Állománymegóvás céljából a compót mérettől függetlenül vissza kell engedni a vízbe. Csukából a 45 - 70 cm közötti példányok tarthatók meg, a többit szintén kíméletesen vissza kell engedni a vízbe.


Kifogható mennyiség:
Az éves területi jeggyel rendelkezők a méretkorlátozás alá eső halfajokból havonta összesen 10 db-ot foghatnak, fajtánként maximum 8 db-ot. Naponta összesen 2 db hal tartható meg. Csuka esetén a heti elvihető mennyiség maximum 2 db. Egyéb halból napi 3 kg fogható. Az adott hónapban ki nem fogott darabszám a következő hónapra nem vihető át.

A felnőtt napijeggyel horgászók 3 db nemeshalat foghatnak, fajtánként max. 2 db tartható meg - kivétel ez alól a csuka, melyből 1 napijeggyel maximum 1 db tartható meg. Egyéb halból 3 kg fogható.
Hétvégi vagy hétközi jegy: A napijegyes mennyiség háromszorosa tartható meg, kivétel ez alól a csuka, melyből maximum 2 db összesen.
Ifjúsági napijegy váltása esetén: méretkorlátozás alá eső halfajokból 2 db, fajtánként 1 db, egyéb halból 2 kg fogható.
Ifjúsági éves jeggyel havonta 6 db nemeshal fogható (fajtánként maximum 4 db), egyéb halból pedig napi 2 kg tartható meg. Az adott hónapban ki nem fogott darabszám a következő hónapra nem vihető át.
Gyermek napijegy esetén napi 3 kg egyéb hal, gyermek éves jegy esetén évente 1db nemeshal egyéb halból pedig évente 10 kg vihető el.
Bojlis és catch & release napijegy váltása esetén hal nem vihető el, a horgászat kizárólag békés halakra engedélyezett.

A jelen horgászrendben külön nem szabályozott kérdésekben az Országos Horgászrend rendelkezései az irányadók.
Napijegy, információ, halőr:
Tel.: 06-70-615-58-03

Kellemes időtöltést és eredményes horgászatot kívánunk!
Mátra Tó Kft. vezetősége

Környék leírása

Megközelíthetőség

Megközelítése Budapest felől: M3-as autópályán Hatvanig, onnan pedig a 21-es főúton Pásztó irányába. Selypnél elfordulni a Selyp, Petőfibánya, Rózsaszentmárton -> jobbra táblánál. 300 m után vasúti átjáró, azon át egyenesen, keresztülhaladva Selypen.


Váltás nagyobb térképre

Megközelítése Budapest felől: M3-as autópályán Hatvanig, onnan pedig a 21-es főúton Pásztó irányába. Selypnél elfordulni a Selyp, Petőfibánya, Rózsaszentmárton -> jobbra táblánál. 300 m után vasúti átjáró, azon át egyenesen, keresztülhaladva Selypen.

Cím

Helyszín

Szűcsi (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:

Sensation Baits
Ingyenes társkereső