Sió csatorna

Régió:   Balaton
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Adatlap frissítve:2018-02-02 09:28:27
Forrás:
Vízterület: 350 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.882541
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.140494
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Sió vagy Sió csatorna jelentős folyó a Dunántúlon. Hossza 120,8 km. Eredetileg természetes vízfolyás, ma a Balaton vízszintjének szabályozására és a Dunával való összekötésére szolgál. Somogy, Fejér és Tolna megyék területét érinti. Sióagárdnál torkollik a Sárvíz folyóba.

A Sió csatorna Siófoknál, a 33 dpkm-nél ágazik ki a Balatonból, majd 120,8 km hosszan folyik tovább, míg el nem éri a Dunát a gemenci erdő mellett, az 1497,1-es folyamkilométernél. A meder esése átlagosan 14,5 cm kilométerenként, szélessége 20 és 30 méter, mélysége 0 és 8,8 méter között váltakozik. A víz sebessége, függően a siófoki vízeresztéstől és a Duna visszaduzzasztó hatásától, 0,5-4 km/óra lehet.
A csatorna vízállása nem egyenletes. Felső folyásában jelentősebb vízmennyiség csak akkor lehetséges, ha Siófoknál a zsilip is nyitva van és a Balatonból vízleeresztés történik. Alsó folyása főként a Kapos folyó vízhozamától függ.

Horgászat Árak

Általános horgászrend


Területhasználati szabályok:

1, Ahol a horgászrend a parti horgászatot nem tiltja, ott a horgászati tevékenységre, csak 5 méteres parti sáv vehető igénybe.

2, A Sió csatorna a Dunába torkollástól az Árvízkapuig, az Észak-i oldalon, partról horgászható. A vízpart megközelítése gyalogosan, kerékpárral, vagy segédmotor-kerékpárral megengedett. A Dél-i oldal csak csónakból horgászható!

3, A Sió csatorna az Árvízkaputól az Északi védgáton (a Taplósi Holt-Dunától, az M6-os autópálya irányába) Nyugatra található kapuig, csak csónakból horgászható, a parti sáv igénybevétele nélkül.

Kivétel a következő szakaszok:

3.1,A Sió csatorna az Árvízkaputól Nyugatra, az első védgát kanyarban található lejáratig az Északi oldali partról horgászható. A vízpart megközelítése gyalogosan, kerékpárral, vagy segésmotor-kerékpárral, és gépjjárművel is megengedett. A Déli oldal csak csónakból horgászható.

3.2, A Sió csatorna az M6-os autópálya, és a védgáton található kapu között, a Déli partről horgászható. A vízpart megközelítése gyalogosan, kerékpárral, vagy segédmotor-kerékpárral, és gépjárművel megengedett.

3.3, Az Északi oldal csak csónakból horgászható.

4, A vízmű telep vonalától, az 58 fkm-ig a Sió csatorna partról és csónakból is horgászható.

5, A szürgém-telep által érintett szakasz március 1. és június 30. között nem horgászható. A szakasz két vége a nevezett időszakban kitáblázásrakerül.

6, A Sió csatornán a betorkolások 20 méteres körzetén belül mindennemű eszközzel tolos a halfogás február 15. és június 30. között.

Megtartható halmennyiségek:

1, A pontyból csak a 30 cm és a 60 cm közötti méretű tartható meg. Az ettől eltérő méretű pontyot elvinni tilos!

2, A faj szerinti fogási tilalmi időszak alatt, szürkeharcsára horgászni tilos!

3, A többi halfajra, a Hhvtv., és végrehajtási rendeleteiben közzétett, aktuális méret és faj szerinti előírásai, korlátozásai vonatkoznak, azt kell betartani.

4, A naponta elvihető napi darabszám korlátozással védett halak közül csak 1 darab lehet olyan, amely az 5 kg feletti súlyt meghaladja. Az amur (40 cm, vagy 3 kg felett) a napi 10, illetve 5 kg-os keretbe beszámít.

5, Az idegenhonos, tájidegen halfajok fogást követő visszaengedése tilos, azokat a horgász köteles a vízterületről és annak partjáról elszállítani.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Siófok (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső