Sió csatorna

Régió:   Balaton
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Adatlap frissítve:2018-02-02 09:28:27
Forrás:
Vízterület: 350 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.882541
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.140494
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Sió vagy Sió csatorna jelentős folyó a Dunántúlon. Hossza 120,8 km. Eredetileg természetes vízfolyás, ma a Balaton vízszintjének szabályozására és a Dunával való összekötésére szolgál. Somogy, Fejér és Tolna megyék területét érinti. Sióagárdnál torkollik a Sárvíz folyóba.

A Sió csatorna Siófoknál, a 33 dpkm-nél ágazik ki a Balatonból, majd 120,8 km hosszan folyik tovább, míg el nem éri a Dunát a gemenci erdő mellett, az 1497,1-es folyamkilométernél. A meder esése átlagosan 14,5 cm kilométerenként, szélessége 20 és 30 méter, mélysége 0 és 8,8 méter között váltakozik. A víz sebessége, függően a siófoki vízeresztéstől és a Duna visszaduzzasztó hatásától, 0,5-4 km/óra lehet.
A csatorna vízállása nem egyenletes. Felső folyásában jelentősebb vízmennyiség csak akkor lehetséges, ha Siófoknál a zsilip is nyitva van és a Balatonból vízleeresztés történik. Alsó folyása főként a Kapos folyó vízhozamától függ.

Horgászat Árak

Általános horgászrend


Területhasználati szabályok:

1, Ahol a horgászrend a parti horgászatot nem tiltja, ott a horgászati tevékenységre, csak 5 méteres parti sáv vehető igénybe.

2, A Sió csatorna a Dunába torkollástól az Árvízkapuig, az Észak-i oldalon, partról horgászható. A vízpart megközelítése gyalogosan, kerékpárral, vagy segédmotor-kerékpárral megengedett. A Dél-i oldal csak csónakból horgászható!

3, A Sió csatorna az Árvízkaputól az Északi védgáton (a Taplósi Holt-Dunától, az M6-os autópálya irányába) Nyugatra található kapuig, csak csónakból horgászható, a parti sáv igénybevétele nélkül.

Kivétel a következő szakaszok:

3.1,A Sió csatorna az Árvízkaputól Nyugatra, az első védgát kanyarban található lejáratig az Északi oldali partról horgászható. A vízpart megközelítése gyalogosan, kerékpárral, vagy segésmotor-kerékpárral, és gépjjárművel is megengedett. A Déli oldal csak csónakból horgászható.

3.2, A Sió csatorna az M6-os autópálya, és a védgáton található kapu között, a Déli partről horgászható. A vízpart megközelítése gyalogosan, kerékpárral, vagy segédmotor-kerékpárral, és gépjárművel megengedett.

3.3, Az Északi oldal csak csónakból horgászható.

4, A vízmű telep vonalától, az 58 fkm-ig a Sió csatorna partról és csónakból is horgászható.

5, A szürgém-telep által érintett szakasz március 1. és június 30. között nem horgászható. A szakasz két vége a nevezett időszakban kitáblázásrakerül.

6, A Sió csatornán a betorkolások 20 méteres körzetén belül mindennemű eszközzel tolos a halfogás február 15. és június 30. között.

Megtartható halmennyiségek:

1, A pontyból csak a 30 cm és a 60 cm közötti méretű tartható meg. Az ettől eltérő méretű pontyot elvinni tilos!

2, A faj szerinti fogási tilalmi időszak alatt, szürkeharcsára horgászni tilos!

3, A többi halfajra, a Hhvtv., és végrehajtási rendeleteiben közzétett, aktuális méret és faj szerinti előírásai, korlátozásai vonatkoznak, azt kell betartani.

4, A naponta elvihető napi darabszám korlátozással védett halak közül csak 1 darab lehet olyan, amely az 5 kg feletti súlyt meghaladja. Az amur (40 cm, vagy 3 kg felett) a napi 10, illetve 5 kg-os keretbe beszámít.

5, Az idegenhonos, tájidegen halfajok fogást követő visszaengedése tilos, azokat a horgász köteles a vízterületről és annak partjáról elszállítani.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Siófok (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép
Sensation Baits

Ingyenes társkereső