Sajókeresztúri horgásztó

Régió:   Borsod-Abaúj-Zemplén
Kapcsolattartó:
Telefon:06-70-383-1718
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2019-03-15 17:31:01
Forrás:
Vízterület: 4.8 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 48.181611
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.785660
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A horgászat miskolci kedvelőinek nem kell sokat autózniuk ahhoz, hogy ideális környezetben hódolhassanak szenvedélyüknek.

A „Sajókeresztúri Bányatavak" néven is ismert halastó mindössze hét kilométerre van Miskolctól, észak felé a Sajószentpéterre vezető úton haladva.

A tó könnyen megközelíthető Sajókeresztúrból, nagyrészt aszfalt, a végén egy rövid szakaszon nem aszfaltozott, de jó minőségű, télen-nyáron egyaránt, minden fajta személygépkocsival könnyen járható úton. A parkolás is kényelmesen megoldott, sok gépjármű elfér egyszerre a tó mellett.

A tó meghatározó halai a kapitális méretű pontyok és amúrok,melyekből 2012-ben 200 darabot telepítettünk, 5 és 20 kg közötti méretben.Ezek a halak alkotják a tó állandó halállományát.

A sajókeresztúri tónál jó levegőjű, természetes környezetben tölthetik idejüket a horgászok és kísérőik, barátaik, családtagjaik is.

A halastó a Sajó folyótól 20-30 méterre van csak, és bár kavicsbányászat eredményeként jött létre, a borsodi horgásztavak között kiemelkedően természetes hatást kelt.

A halastó területe 4,8 hektár, mélysége pedig 1 és 4 méter között váltakozik. A területet a Sajó folyó öleli körül. Az egész tópart könnyen megközelíthető és horgászható. Egyszerre körülbelül 50 horgász zavartalan kiszolgálására van lehetőség. A kísérők száma nem korlátozott. A tó mellett sátorozási lehetőség is van.

Köszönhetően a mélyén feltörő buzgároknak a horgásztó vize kristálytiszta. Megtalálható a tóban szinte minden halfajta: csuka, süllő, dévérkeszeg, balin, ponty, harcsa, kárász, amur, compó stb...

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Sajókeresztúr (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső