Sötétvölgyi horgásztó

Régió:   Tolna megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2019-09-11 09:08:07
Forrás:http://www.kozalkalmazottihe.hu/
Vízterület: 12.5 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.357700
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.618479
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A 12,5 hektáros Sötétvölgyi-horgásztó 1977 óta működik záportározóként és horgászvízként is egyben. A vízterületet egyesületünk a Gemenci Erdő és Vadgazdaság Zrt.-től bérli. A szekszárdi Közalkalmazotti HE kezelésében kezdetektől fogva gondos kezek vigyázzák.

A Sötétvölgyi-horgásztó Tolna megyében, Szekszárd és Bonyhád között helyezkedik el, közvetlenül a 6-os számú főút mellett. A főútról Szekszárd központjától 11 kilométerre, Kakasd település előtt lekanyarodva, aszfaltozott úton érhető el a vízparti parkoló. A horgászhelyeket a parkolóból indulva kizárólag gyalogosan lehet megközelíteni.

A vízutánpótlást források és felszíni vízgyűjtők, legfőképp a Rák-patak, esős években pedig a Sötétvölgyi-erdő irányából betorkolló vízfolyás biztosítja. Változatos partú, szigetekkel tagolt felszínű, jól megközelíthető horgászvíz. Négy szigetből kettő központi elhelyezkedésű fa hidakkal lett összekötve, így a horgászok számára is megközelíthető, míg a másik kettő a vadvilág paradicsoma. A tó nem csupán horgászcentrum, de remek kirándulóhely is elsősorban Szekszárdhoz való közelsége miatt. A parkoló mentén kialakított padokon pihenve megcsodálhatjuk a tó panorámáját. Könnyed, 40-50 perces körútra csábít üde zöld partvonala, valamint a legbelső szigeten kialakított játszótér hintái a gyermekeknek biztosítanak kellemes időtöltést. A parkolóban mobil WC kihelyezésére kerül sor minden évben a horgászok, kirándulók szükségleteinek kielégítése érdekében.

A horgásztó átlagmélysége 1 méter, a déli part mentén sekélyebb, míg a főút felől jelentősebb a vízmélység (max. 2,2 m). A tó fenékviszonyait leginkább agyagosként, iszaposként jellemezhetjük. A mederben helyenként bokor és fa maradványok képeznek akadókat, a töltéssel párhuzamosan kisebb medertörések jelentenek búvó- és táplálkozóhelyet a halaknak, valamint a szigetek partvonalának meghorgászása is kiváló halfogási lehetőségekkel kecsegtetnek. A part menti nádasok, kidőlt fák és a horgászok munkájaként kialakított süllőfészkek is jó haltartók.

A Sötétvölgyi-horgásztó legjellemzőbb halfajai a ponty, harcsa, amur, keszeg, kárász, valamint a süllő és a csuka. A ponty állomány az éves rendszeres telepítésnek köszönhetően igen változatos, az 1,2 kg-os példányoktól kezdve a 7-8 kg-os egyedekig bármekkora horogra akadhat. A tó harcsa állománya az utóbbi években igencsak megerősödött. A harcsázás szerelmesei éjszakánként (de elvétve fényes nappal is) akasztanak belőle a harcsa pundráktól egészen a 70 kg-os példányokig nadállyal, csalihallal. A ragadozó halak gyors növekedését a gazdag küsz és keszeg állomány is biztosítja. Törpeharcsa horgászversenyeinken is csupán elvétve kerül a horogra egy-egy példány. A tóban compó is él, igaz inkább csak kuriózum, nagyon ritkán találkoznak vele horgászaink.

Évente 2-3 alkalommal, március, június és augusztus hónapokban kerül sor telepítésre, összesen mintegy 80 q mértékben. A jelentős halállomány védelmét állandó halőrzéssel biztosítja egyesületünk az orvhalászokkal, orvhorgászokkal szemben.

Horgászegyesületünk tagjai éjjel-nappal, a nap 24 órájában horgászhatnak egész évben a horgászrendben meghatározottak szerint.

A Sötétvölgyi-horgásztó víztérkódja: 17-044-1-1

Horgászat Árak

NAPIJEGYES HORGÁSZAT 2019-ben

Napijegyes horgászat csütörtök, péntek, szombat, vasárnap és ünnepnapokon 2019-ben április 1-től lehetséges a Sötétvölgyi-horgásztavon, naponta 6:00-tól 20:00-ig.
Napijegy ára 3800 ft

Egy készségen 2 db horog használható.
A fogási tilalom időszaka ponty és amur kivételével a halfajokra az országos horgászrend szerint érvényes.

A méretkorlátozás minden halfajra érvényes (szürkeharcsára is!!!).

Napijegyes naponta 2 db békés (ponty v. amur) halat, 1 db ragadozó és 2 kg egyéb halat foghat.

A 6 kg-os, vagy annál nehezebb pontyot a kifogását követően mielőbb kíméletesen vissza kell helyezni a tóba!
Napijegy kapható:
-Panyola Presszó, Kakasd, Petőfi 326
Nyitva: H-V 06:00 ? 22:00

-Bachusz Horgászbolt Szekszárd, Széchenyi u. 55.
Nyitva: H-P 08:00 ? 17:00; Szo: 08:00 ? 12:30; V: zárva

-Gabi Pecsenye (Vereckei) Szekszárd, Szluha Gy. u. 3.
Nyitva: H-P 04:00 ? 15:00; Szo-V zárva

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Kakasd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső