Rugonfalvi Horgásztó

Régió:   Románia
Kapcsolattartó: Barabás Zoltán
Telefon:0744-222-673
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-24 13:17:30
Forrás:http://www.laculruganesti.ro
Vízterület: 13 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.311938
icon GPS Keleti hossz.(fok) 25.059857
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A tó mesterségesen alakult (1979 - 1982), egy völgyzáró gát létrehozásával. Ezt követően a folyamatos területrendezési munkálatok következtében, a vízfelület egész kerülete horgászhatóvá, valamint sátrazásra és kempingezésre alkalmassá vált, ugyanakkor a lakókocsik elhelyezése is megoldható a vízpart bármely részén.

A lakókocsival érkező horgászok számára megoldható a villanyáram-ellátás, a tó bármely pontján kívánnak letelepedni.
A folyamatos fatelepítéseknek köszönhetően a vízpart teljes környékén kellemes facsoportok biztosítják az árnyékot, a kánikulai napokon.

A Tó gátfelőli részén kapott elhelyezést a kemping, ahol bárhelyiség, fürdőzésre alkalmas stég, valamint bérelhető kis faházak várják az idelátogató vendégeket.

A vízpart teljes környéke horgászatra alkalmas. Az idelátogató horgászokat békés halak tekintetében ponty, amur, kárász valamint keszeg félék, ragadozók tekintetében pedig harcsa, csuka valamint egy kiemelkedően jó süllő állomány várják, ezen felül csapósügér és fejes domolykó színesítik a ragadozók skáláját.

Az elmúlt 20 évben évről-évre telepítésre került a ponty, később a ragadozó halak is, így ponty-amur tekintetében minden generációjú hal, természetesen kapitális példányok is találhatóak.

A kitűnő vízminőséget kiválóan bizonyítja a keskenyollójú rák jelenléte, amely kiválóan érzi magát a vízben és szaporodik is.

Az utóbbi évek harcsa- illetve csukatelepítései annyira visszaszorították a rák állományát, hogy annak jelenléte csak nagyon ritkán, vagy nagyon szélsőséges esetekben zavarhatja a horgászatot.

A piknikezés valamint a horgászat napijegy váltása alapján történik.

A távolról érkezők előfoglalásaikat megtehetik ezen honlapon feltüntetett elérhetőségeken.

Szálláslehetőségeink tartalmaznak egy összkomfortos villát, amely jól felszerelt konyha résszel, valamint tágas hallal rendelkezik, az emeleti részen pedig 5 hálószoba található, tóra néző teraszokkal, különálló fürdőhelyiségekkel.

Ezen kívül ugyancsak a tóparton került elhelyezésre 5 bérelhető kisméretű kempingház a horgászni vágyó vendégek számára.

A tó megközelíthetőségét tekintve, Székelykeresztúrtól 2 km-re, Rugonfalva központjától 800 méterre található. A tó teljes elérhetőségi szakaszát kiváló minőségű aszfalt-út borítja.

A 13 hektáros vízfelület úgy a bojlizás szerelmeseinek mint a ragadozóhalak megszállottjainak, kiváló és változatos horgászlehetőségeket biztosít, de a féderes valamint a könnyűszerelékes horgászok is megtalálják számításaikat. A tó viszonylag nagy vízfelülete lehetővé teszi a távoli dobások kivitelezését valamint ezek gyakorlását is.


A 2010-es évben új üzemeltető biztosítja a tó további kitűnő horgászhatóságát, így idén minden eddiginél intenzívebb telepítésekre került sor, úgy a békés- valamint a ragadozóhalak tekintetében.

Kisgyerekkel rendelkező családok számára a tó gátfelőli része tartalmaz néhány játszótéri kelléket (hinta, homokozó stb.)

A vízterület teljes kerülete autóval könnyen körbejárható, valamint minden horgászhely autóval megközelíthető, továbbá a rendszabályzat lehetővé teszi, hogy a horgász a személyautóját mindvégig az általa kiválasztott horgászhelyen tarthatja, parkolhatja az ottlét teljes időtartama alatt. Az éjszakai horgászat engedélyezett a hét bármely napján.

A kisházak mindegyike tartalmaz egy előteret kis asztallal, padokkal, valamint 2-3 ágyat. Ezen felül villanyáram jelenléte lehetővé teszi a fűtésüket is radiátorok segítségével, így bármely évszakban bérelhetőek.


Téli szezonban a tó felületén kialakított korcsolyapálya üzemel, azonban a léghorgászat szerelmesei is megtalálják számításaikat.

A bárrész a nyári kert mellett rendelkezik egy kisebb-nagyobb rendezvények lebonyolítására alkalmas fedett épületet.

Tábortüzek rakása a már kialakított tűzhelyek helyén a tó teljes területén engedélyezett.

A fedett bárrész kisseb nagyobb rendeyvénzek lebonzolitasara kivaloan alkalmas, valamint zártkörü rendezvényekre is bérelhető.

Ideális sátrazó, kempingező helyek a tó minden egyes pontján rendelkezésre állnak.

A strandolásra alkalmas móló mentén ígényesen karbantartott gyepszőnyeg várja a napozókat, fürdőzőket.

bővebben itt:
http://www.horgaszat-vadaszat.ro/horgaszat/horgaszvizek/horgaszvieink-rugonfalvi-horgaszto.html


Grand Carp Zola kft.

Cím:

Székelykeresztúr
Fiatfalvi utca 238 szám
Hargita megye
Románia

Kapcsolattartó személyek:

Barabás Zoltán

Mobil: 0744-222.673

Buzogány Attila

Mobil: 0745-756.133

E-mail:

laculruganesti@yahoo.com
info@laculruganesti.ro

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

A tó megközelíthetőségét tekintve, Székelykeresztúrtól 2 km-re, Rugonfalva központjától 800 méterre található. A tó teljes elérhetőségi szakaszát kiváló minőségű aszfalt-út borítja.


Váltás nagyobb térképre

A tó megközelíthetőségét tekintve, Székelykeresztúrtól 2 km-re, Rugonfalva központjától 800 méterre található. A tó teljes elérhetőségi szakaszát kiváló minőségű aszfalt-út borítja.

Cím

Helyszín

(Környéke)

Település

Rugonfalva

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső