Omszk tó

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2016-04-25 17:54:52
Forrás:http://www.obudahe.hu/
Vízterület: 15 ha

Információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.620153
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.061730
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Az OMSZK TÓ bemutatása:
A tó keletkezése nagyon hasonló a Luppa tavak kialakulásához. Itt is több kisebb kisebb-nagyobb gödör volt, melyek az idő múlásával megteltek talajvízzel. Az első telepítést itt is az 1965-ös árvíz végezte el. A sóder kitermelése a 60-as években kezdődött és ekkor alakult ki a tó jelenlegi állapota. A víz mélysége változó 1m és 8m között az átlagos mélység kb. 3m a tó nagysága kb. 15 ha. Sajnos a víz minősége nem volt túl jó, ennek oka a csatorna rendszer hiánya és különböző tisztítatlan vízbevezetések voltak. A rendszerváltozás után a Budakalászi Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett a tó vízminőségének a javítására. Kiépítették a csatorna hálózatot, megszüntették szennyvíz befolyásokat. Az intézkedések hatására a tó vizének állapota folyamatosan javult.
A tó egy részét kb. 10 éve bérlik sport (Wakeboart) tevékenységre. Ez nagyban hozzájárul a víz oxigén ellátásának növeléséhez.
A tó horgászati szempontból szabad víz volt, miután hasznosítója nem volt. A tavat nem telepítette senki, ennek ellenére a szép számban lehetett itt halat fogni. Érdekesség, hogy szinte minden féle őshonos és nem őshonos fajta is megélt és természetes módon tudott szaporodni a tóban. A tó faunájában egy rendkívül jó sporthal a pisztráng sügér is megtalálható, mely a pergető horgászok kedvenc hala.
Az ÓBUDA-KALÁSZ HE. 2010 évben vette fel a kapcsolatot a Budakalászi Önkormányzattal a tó haszonbérbe adásával kapcsolatban. Az egyesületünk taglétszámának a felét budakalászi horgászok adják, ezért is gondoltuk, hogy megpróbáljuk a tavat üzemeltetni. Az Önkormányzat részéről maximális támogatást kaptunk és jelenleg is kapunk. Először halászati vízterületté nyilvánítottuk a tavat majd az Önkormányzat megkérte a halászati jogot is, melyet az egyesületünk haszonbérbe megkapott. Ezek után megkezdtük a tó tudatos, intenzív telepítését. Döntően pontyot és keszegféléket telepítünk. Védjük a vizekben lévő hal állományt, továbbá a halak ívó helyeit. Rendszeresesen a tó környékén szemét gyűjtést végzünk. Elviteli tilalmat rendeltünk el a pisztráng sügérre és a compóra.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Budakalász (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Figyelem, az odal csak tájékoztató jellegű, pontos információkért keresse fel a hirdetőt, a horgászvíz képviselőjét! Az itt megjelenített információkért sem a pecatavak.hu weboldal üzemeltetője, sem az adatlapot elhelyező személy, vállalkozás, horgászegyesület felelőséget nem vállal !

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép
Sensation Baits