Nőtincsi tó

Régió:   Nógrád megye
Kapcsolattartó: Tó őrház
Telefon:35/706-000
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 14:29:59
Forrás:http://www.notincs.com
Vízterület: 40 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.8935
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.123406
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Lókos-patak festői völgyében kialakított 40 hektáros mesterséges tavat a patak földuzzasztásával hozták létre.A rövid idő alatt itt megtelepedett növény és állatvilág védelme érdekében természet védelmi területté nyilvánították (forrás: itthon.hu)

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Nőtincs Lókos-pataki Tározó Horgászrendje:

1. Vendégeink számára a parkolás a gátőrház előtti parkolóban és a tározóhoz vezető aszfalt úton a padkára lehúzódva díjtalanul biztosított. Parkolásra használható továbbá a tó szántóföld felüli partján lévő híd előtti terület. A híd után, táblával jelzett területre behajtani tilos. A tározó területén a megengedett maximális sebesség 5km/h.

2. A tározó partján kiépített kerékpárúton a gépjármű forgalom tilos. Kivéve külön engedély alapján, nem horgászati céllal.(ellenőrzés, kezelés)

3. Tározónkon az Országos horgászrend és a halászati törvényelőírásai az irányadóak, az abban foglaltakat és a tározókra érvényes horgászrendet kérjük betartani.

4. A horgászat megkezdése előtt és befejezése után a gátőrházban kell bejelentkezni, ahol a törvényben előírt feltételek ellenőrzését, napijegy vásárlását és a kifogott hal nyilvántartásba vételét végezzük.

5. A tározónk a ponty horgászati tilalma alól fel van mentve. A tározóba telepített más halfajra az egyes halfajtákra előírt fogási tilalmi időszak betartásával lehet horgászni, kifogható naponta 5db méretes nemes hal, egy fajtából max. 3db.

6. Horgászni évszaktól függően világos időszakban lehet. A horgászat kezdési és befejezési időpontját a gátőrházban kifüggesztett tájékoztatón olvashatják. A napi horgászat végét kongatással is jelezzük. Előre meghirdetett időpontban szombatról vasárnapra virradó éjszakára, valamint hét közben, ünnep előtti éjszakára, éjszakai horgászati lehetőség biztosított.

7. Napi és éves jegyet az egyéb feltételek megléte esetén a gátőrházban lehet vásárolni. (állami horgászjegy, horgászigazolvány)

8. A tározón felnőtt horgász 2 bottal horgászhat, melyeken 2 horog lehet botonként.

9. Gyermekhorgász 1 bottal horgászhat melyen 1 horog lehet. A gyermek horgász csak családtag, vagy felnőtt horgász felügyelete mellett horgászhat.

10. Horgászni a tározó Északi partján a támfal végétől a fahídig, a DNY-i parton a Keresztülin patak hídjától a fa hídig, táblával megjelölt partszakaszon lehet.

11. A parton foglalt horgászhely nincs, kivéve horgászverseny idején, melyet előre jelzünk. A horgászok a horgászhelyeket érkezésük sorrendjében foglalhatják el, az engedélyezett partszakaszok bármely horgászhelyén.

12. Csónakból horgászni tilos. Tiltott partszakaszon történő horgászat súlyos vétségnek számít. A tiltott szakaszokat táblák jelzik.

13. A horgászat szabályainak szándékos súlyos megsértése (bejelentkezés elmulasztása, napijegy nélküli horgászat, tiltott helyen horgászat, fogott hal bemutatásának elmulasztása, horgászhoz méltatlan viselkedés) a vízterületről történő minimum 1 éves eltiltást von maga után a törvényben meghatározott egyéb szankciókon túl.

14. A kifogott méretes nemes halat a fogási naplóba azonnal be kell vezetni és a méretét a napijegyen cm-ben kell feltüntetni. Az egyéb hal mennyiségét a horgászat befejezésekor kell felvezetni.

15. A horgászat szabályainak betartását igazolvánnyal ellátott személyek ellenőrzik. A jogosultak a szabályok megsértést figyelmeztetni, halőrt értesíteni, javaslatot tenni a tározó területéről történő eltiltásra.

16. Nőtincs község Önkormányzata a tározón és véd területén bekövetkezett balesetekért jelen horgászrend és a tározó üzemeltetési szabályzata értelmében semminemű felelősséget nem vállal.

17. A tározó a horgászati cél mellett öntözési, árvízvédelmi, turisztikai, természetvédelmi célokat szolgál, melyek harmonikus megvalósulását, a kulturált érvényesülését, a csend, természeti értékek védelmét, a tisztaság, a vízminőség védelmét kérjük elősegíteni szíveskedjék.

18. A kijelölt helyeken100Ft/felnőtt /nap díjért használhatók a főzőhelyek és egyéb infrastruktúrák.

Környék leírása

Megközelíthetőség

Budapest felől az M2-es autóúton haladva Vácott elhagyva, Szendehely után a dombra felérve kell lekanyarodni Nőtincs felé. Faluba beérve /bal kézre kocsmát elhagyva vagy érintve azt :) / jobbra épülő félben lévő kastély főbejáratával szemben kell balra kanyarodni. Lefelé menve az út véget ér, itt balra kanyarodni ez az út már a tavat veszi irányba. Végénél egy jobbos és egy balos és meglátjuk a vendégházat, alatta meg a halőrházat. Információk-Térkép menüpont alatt megtaláljátok az útvonalat.


Váltás nagyobb térképre

Budapest felől az M2-es autóúton haladva Vácott elhagyva, Szendehely után a dombra felérve kell lekanyarodni Nőtincs felé. Faluba beérve /bal kézre kocsmát elhagyva vagy érintve azt :) / jobbra épülő félben lévő kastély főbejáratával szemben kell balra kanyarodni. Lefelé menve az út véget ér, itt balra kanyarodni ez az út már a tavat veszi irányba. Végénél egy jobbos és egy balos és meglátjuk a vendégházat, alatta meg a halőrházat. Információk-Térkép menüpont alatt megtaláljátok az útvonalat.

Cím

Helyszín

Nőtincs (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső