Nagyrédei Rönk tó

Régió:   Heves megye
Kapcsolattartó:
Telefon:+36 30 9944449
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Facebook: Ugrás a facebook-ra
Adatlap frissítve:2020-08-13 09:27:57
Forrás:
Vízterület: 10 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.786563
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.833553
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Nagyrédei víztározó rendszere Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A horgásztó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. A tó a Mátra lábánál, hegyek, erdők ölelte, érintetlen festői környezetben fekszik, vízét két patak is táplálja.

Terület: ~10 ha, Átlagos vízmélység: ~3 m, Legmélyebb pont: ~6 m, Mederfenék: Rendkívül változatos.

Nevét, a területen korábban elhelyezkedő erdőről kapta. A tározó negyedén ezek maradványai, az óriási fák tuskói továbbra is megtalálhatóak. A meder rendkívül változatos, és dobótávon belül mindenhol rejteget érdekességeket, felfedezni valókat. Találhatóak sekély részek, melyek hamar felmelegszenek, menedéket biztosító tuskók, bokrok, összefüggő nádasok, kisebb-nagyobb szigetek, félszigetek, púpok, dombok, törések, árkok és feneketlen mélységek is. Mindenki megtalálja a számításait, a könnyebb tereptől az egészen extrémig. A terület, különálló tóként, elsődlegesen előtározóként, vízgyűjtőként, illetve vízszűrőként került beiktatásra a tórendszerbe, mindazonáltal a rendkívüli adottságok miatt a horgászat felé is kitárta kapuit. A tó alapjai egykorúak a teljes tározóval, és így már több mint 60 éves. A rekonstrukciós munkálatok során, az iszap és az elterjedt nádas ki lett kotorva, az erdő egy része pedig el lett árasztva. Mindez lehetőség adott egy olyan meder kialakítására, mely minden tekintetben a halak élővilágának és a horgászok álmainak metszéspontját eredményezte. A környezet festői, lélegzetelállító, és ízig vérig érezni a természet lüktetését benne. A tavat a Mátra hegyvonulata, a vízig érő fenyves és a patak mentén húzódó erdő öleli körbe. Bőséges és különleges halállománnyal rendelkezik, igazi élmény tó, ahol akár egy nap alatt is rengeteg kapásban lehet részük az idelátogatóknak. Az esélyegyenlőség nevében és a horgászat igazi gyökereit tisztelve, a tavon kizárólag dobós módszerrel lehet horgászni, csónak használata tilos.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A tavon a "fogd meg és engedd vissza" (Catch & Release) szemlélet és horgászati módszer alapján a horgászok minden halat kötelesek kíméletesen visszaengedni! A horgászrend kialakításánál a természetes környezet és a háborítatlan élővilág megőrzése volt az elsődleges szempont.

A tározóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja. A halfaunát főként az 5-10 kg körüli pontyok, amurok jellemzik. Továbbá szép harcsák, gyönyörű süllők és csukák színesítik a tározó zavartalan élővilágát. A rekordlistás méretű fogások a honlapon folyamatosan nyomon követhetőek.

A víztározó elsősorban élmény, illetve sporthorgász tóként üzemel.
A napi jegyes horgászok MINDEN HALAT KÖTELESEK KÍMÉLETESEN VISSZAENGEDNI!
A zárt körű, éves jeggyel rendelkező tagoknak lehetőségük van hal elvitelre is.
A hal elviteli szándékot, az adott napra, érkezéskor mindenképpen jelezni kell a halőrnek! Ennek elmulasztása a tagsági azonnali bevonásával jár!
Elviteli felső méretkorlátozás: Minden halra vonatkozóan maximum 4,00 kg!
Horgászni kizárólag nappal lehet 06:00-18:00 között, illetve június 01-től - augusztus 31-ig 06:00-20:00 között.
A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.
A helyek horgászat idejére gépjárművel megközelíthetőek, de kérjük úgy parkoljanak, hogy mások el tudjanak haladni.
A tó alap esetben péntek, szombat, vasárnap tart nyitva (Előre bejelentkezőknek, nagyobb létszámmal érkezőknek hétköznap is).
Tartósan esős időben a tó zárva tart.
A nyitva tartásról a halőrszámon kell érdeklődni.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Nagyréde (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső