Mosonszolnoki Nagybánya tó


Mosonszolnok

Régió:   Győr-Moson-Sopron megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2017-10-19 13:16:35
Forrás:http://mosonszolnokihe.hu
Vízterület:3.5

Információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.857810
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.160595

Általános ismertető

Magyarország északnyugati határvidékén, Mosonmagyaróvár szomszédságában, Mosonszolnokon jól halasított, gyönyörűen rendben tartott tó várja a horgászokat.
A tó jelentős múltra tekint vissza. 1957-ben, amikor újjá építették a Szombathelyet Hegyeshalommal összekötő vasutat, innét termelték ki a beruházáshoz szükséges kavicsot. A kavics elhordását követően gödör maradt, amely megtelt vízzel. Ezt követően kezdődött meg a horgász hasznosítás. Elmondható, hogy a víz minden időben a településen és a környéken élők szellemi és fizikai kikapcsolódását szolgálta. Később, a megújulás a szervezeten túl a vízpartot is elérte, tavunk a 2011-es évben sok változáson ment keresztül. A legnagyobb fordulat, hogy az önkormányzat megvásárolta a tavunkat, biztosítva ezzel az Mosonszolnoki Horgász Egyesület jövőbeni fennmaradását. Ezt követően a régi, tájba nem illő horgászkunyhók elbontásra kerültek és tereprendezés valósult meg. Eltávolításra került a mederfenék felső 30-40 centiméterében lerakódott iszap és falevél. Ezzel egyben egy hosszú távú vízminőség javulását segítve elő. A napjainkban a tópartra érkezőket immár kulturált környezet és parkosított vízparti sétány fogadja. A tűző nap, vagy a csepergő eső elől szemnek nagyon tetszetős beállók alá bújhatunk el. A vízparti növényzet gondozott, a hulladékgyűjtők ürítése és a fűnyírás rendszeres. Az átlagos vízmélység kettő méter, ugyanakkor a mederben vannak nagyobb mélységek is.

3,5 hektáros vízfelület.
A tóhoz aszfaltozott útburkolat vezet ki, ami teljesen körbe járható murvás útfelület, parkosított part, nádfedeles beülők. gépjárművel közvetlenül a vízpart mellett parkolhatunk. Akadó mentes, kavicsos meder. Átlag vízmélység 2m.

Horgászat Árak

2017 áprilistól már nem a Sarki vendéglőben hanem a Belián kocsmában lehet napijegyet venni!
Nyitvatartása: minden nap 05:30-tól 21:00-ig. ( Orgona utca )

Illetve továbbra is kapható napijegy a Dohány boltban is! Jókai út 2-ben az óvodával szemben lévő sarkon.
Nyitva tartási idő: Hétfőtől péntekig 05:00-11:00 délután 13:00-19:00-ig. Szombaton 06:00-tól 14:00-ig. Vasárnap zárva!

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

Gépkocsival a tó Győr-Mosonmagyaróvár és Szombathely - Csorna útirányokból közelíthető meg.
Győrből az 1-es sz. főúton Mosonmagyaróvárra megérkezve a 86-os számú főútra kell rátérni, majd a várost elhagyva, az autópályát követően jobb oldalon lesz Mosonszolnok, amelyre az útirányt jelző KRESZ tábla is felhívja a figyelmet. A főútról négy kilométeres bekötőúton érünk a településre, ahová a Szabadság út vezet be. Erről a temetőnél kell lefordulni Sport utcába, majd a Petőfi út, Kázméri út, útvonalon haladva, a vasúti átkelőhelyet elhagyva, jobbra kanyarodva, jó minőségű kavicsos úton érkezünk meg a nagy tóhoz. Amennyiben az M1-es autópályán érkezünk, nem kell bemenni Mosonmagyaróvárra, hanem a sztrádáról egyből a 86-os számú főútra lehet térni.
Szombathely - Csorna felől érkezve a 86-os számú főútról be kell kanyarodni Mosonszolnokra, innét a tóhoz történő eljutás megegyezik a másik útvonaléval.
A nagy tó vasúton is jól megközelíthető, a Mosonszolnoki vasútállomás a tó szomszédságában van. Oda és haza utazáshoz a MÁV menetrend szerinti 16-os számú Szombathely - Csorna - Hegyeshalom vasútvonal viszonylatait érdemes tanulmányozni

Cím

Helyszín

Mosonszolnok (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókVízparti nyaralók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép