Marcalgergelyi Joó horgásztó

Régió:   Veszprém megye
Kapcsolattartó: Halőr
Telefon:06/30 267-5692
Telefon:06/89 342-440
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 13:24:47
Forrás:http://joo-to.hu/hu
Vízterület: 2 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.315319
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.273748
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Horgásztavunk Veszprém megye nyugati szélén, a Marcal – völgy kistájban, a település északi határán, a Marcal folyótól mindössze 200 méterre, került kialakításra. A tó területe 1,8 hektár, mely a Kft. beruházásában 2007/2008-ban létesült.

A vízfelület egy 15 hektáros, részben parkosított, közművekkel ellátott, a Marcal- völgyére jellemző árterületi legelőkkel határos területen fekszik. A tó környezetének kialakításánál az igényes és háborítatlan horgászatra, pihenésre jelentős hangsúlyt fektettünk. A horgászhelyeket egymástól kellő távolságban alakítottuk ki, még így is egyidejűleg közel ötven horgászt tudunk leültetni és számukra biztosítani a zavartalan horgászat örömét. A gyermekek és a kísérő családtagok pihenéséről is gondoskodunk. Jól felszerelt játszótér mellett haltisztító- főző-és sütőhelyek, valamint labdajátékokra alkalmas füvesített területek is megtalálhatók. Az egészséges életmód kedvelőinek és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt ajánljuk a marcal-völgyi túrázást, mely kellemes időtöltést biztosít. A horgásztó területén mozgásukban korlátozott vendégeink részére horgászhelyeket alakítottunk ki közvetlen parkolási lehetőséggel.

A tó északi oldala (északi gát) versenyek rendezésének ideális helyszíne. A térségben egyedülálló módon horgász-versenypálya kialakítására is gondoltunk, mely során az északi gát 200 m hosszban, azonos rézsűhajlással és fenékmélységgel egyenlő feltételeket biztosít a versenyzők számára. Az eltelt időszakban számos sikeres és népszerű horgászverseny bizonyítja a versenypálya kiváló adottságait.

A horgásztó átlagos vízmélysége 3,2m, legmélyebb pontjai elérik a 4,2m mélységet.

A fenéken kavics valamint agyagréteg, kis területen tőzeg található.

A fenékréteget áttörő buzgárok, mini források folyamatosan friss vízzel táplálják a tavat, melyek főleg az „öbölben” szélcsendes időben jól láthatóak. Az állandó, felszín alatti utánpótlásnak köszönhetően az elmúlt években 15 cm-en belül maradt a tó vízszintingadozása. Az utánpótláson túlmenően a kis források még a legforróbb napokon is biztonságos értékre szabályozzák a tó hőmérsékletét.

Várhatóan 2011. májusában nyitjuk meg a 9 fő befogadására alkalmas négy szobából, étkezőből, társalgóból álló vendégszállásunkat. Minden szoba önálló bejárattal, saját fürdőszobával rendelkezik majd, négy napraforgó minősítésű besorolással.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://joo-to.hu/hu/horgaszat/

MARCALGERGELYI
JOÓ-TÓ HORGÁSZREND 2010.
Általános szabályok:

1. A Marcalgergelyi horgásztavon csak érvényes napijeggyel vagy bérlettel szabad horgászni. A napijegy és bérlet a helyszínen megvásárolható.
2. Egy napijeggyel csak egy ember horgászhat. Horgászni 2 db bottal lehet, botonként maximum 2 db horoggal. A merítőszák és horogszabadító használata kötelező. A horgász csak az elvinni kívánt halat helyezheti a haltartójába. A tartószákba betett halat el kell vinni, a cserélgetés tilos, akár később kifogott halra, akár egymás között. Kérjük, hogy a kifogott halat kíméletesen engedjék vissza! A gondos eljárás ellenére is megsérült halakat (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani.
3. 14 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelettel léphetnek be a horgásztó területére és egy bottal, egy horoggal horgászhatnak.
4. A parton a horgászhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Szállóvendégeink részére igény esetén, az ittartózkodásuk alatt állandó horgászhelyet biztosítunk. Horgászati lehetőség a tavon, csak az üzemeltető által kijelölt horgászhelyen engedélyezett.
5. A mozgáskorlátozottaknak fenntartott partrészen - melyet táblával jelölünk - bárki horgászhat. Amennyiben a fenntartott partrészre mozgáskorlátozott horgász érkezik, részére a horgászhelyet haladéktalanul, külön felszólítás nélkül át kell adni, az addig ott horgászónak pedig, új horgászhelyet kell választania!
6. Az éves bérletjegy és napijegyes horgászat esetén ? amennyiben a hal elvitelre kerül - a hal kifogásának pontos idejét, súlyát és méretét a bérletfüzet, ill. napijegy erre kijelölt részében a kifogást követően azonnal dokumentálni kell. A halőr ezt horgászat közben folyamatosan ellenőrizheti! A horgászat befejezését követően a bérletfüzetet és a napijegyet kérjük a halőrházban leadni!


Tiltó rendszabályok:

1. A 4 kg feletti halak és a teljes compó állomány helyileg védettek, azokat kifogásuk után kérjük, kíméletesen engedjék vissza a tóba!
2. Távozáskor minden horgász felszólítás nélkül köteles táskáit, csomagjait a halőrnek átvizsgálásra bemutatni.
3. A hal eltulajdonítása automatikusan hatósági feljelentést, illetve kitiltást von maga után.
4. Kérjük, hogy védjék a vízi és vízparti növényzetet és a partvédelmi létesítményeket!
5. A tó rézsűvédelmére szolgáló köveket vízbe gurítani tilos!
6. Kérjük Önöket, hogy a horgászhelyük tisztántartásáról gondoskodjanak!
7. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja (pl. mérgez, oxigént von el, a fenéken erjed, rothad stb.)!
8. Szigorúan Tilos bármilyen, nem a Marcalgergelyi tóból kifogott hal betelepítése, vízbe helyezése!
9. A tóparton kultúráltan kell viselkedni úgy, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót ne zavarják.
10. Ittas személyeknek tilos a horgászat!
11. A horgásztó egész területén fürödni tilos!
12. Csónak használata nem engedélyezett!
13. A területre kutyát, macskát, bármiféle háziállatot bevinni kizárólag a tógazda engedélyével, mások zavarása nélkül lehet.
14. A tó területén elhelyezett tárgyakért, horgászfelszerelésekért, a horgászoknál levő értékekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.
15. A vízparton csak az arra kijelölt, vagy kiépített helyen lehet tüzet rakni, főzni, sütni.
16. Sátorozni csak a kijelölt helyeken a tógazda engedélyével lehet.
17. További esetleges időszakos rendszabályokról, méretkorlátozásokról, bérlet és a napi halárakról stb. a tulajdonos, a tó területén elhelyezett hirdetőtáblán, valamint a jegyárak menüpont alatt tájékoztatja a Tisztelt látogatókat.
18. A fenti szabályok megszegése azonnali kitiltást eredményezhet.
19. A horgász, az általa okozott kárt teljes mértékben köteles a tulajdonosnak megtéríteni.
20. A bérlet és napijegy megvásárlásával a horgász a fenti feltételeket elfogadja és köteles azokat maradéktalanul betartani.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Marcalgergelyi (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső