Magyarszecsődi-kavicsbányató

Régió:   Vas megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2016-09-03 09:06:41
Forrás:http://vasihorgasz.hu/vizek/13.htm
Vízterület: 9 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.028528
icon GPS Keleti hossz.(fok) 16.634233
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Víztípus: kavicsbányató
Terület (ha): 9
Átlagmélység (m): 2
Fenékviszonyok: kavics
Akadók: Egyes területen igen, de nem jellemző.
Növényzet: nád-sás, füzesek, bokrosok
Halak:
ponty, amur, süllő, harcsa, compó, keszegfélék, kárász
Horgászidőszak: 00-24
Szabályok: Megyei Horgászrend
Csónakhasználat: nincs
Info: Sipos Károly halőr:06 70 33 99 705;
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, 06 94 506 835;

A több mint 20 éves tó a kavicsbánya múlt ellenére nagyon vadvíz jellegű. Elsősorban a bányászatnak köszönheti ezt a tulajdonságát. A tó egyenletlen parttal és mederviszonyokkal rendelkezik. A félszigetekkel tagolt part, medencékkel, öblökkel, szorosokkal színesített medret alakított ki, melyben még szigeteket is találunk. A víz mélysége 1-3 méter között változik, a fenék már-már hullámos. Az átlagos mélység 2 méter, igazságosan elosztva a vízterület egészére. A legmélyebb rész a déli part közepe tája előtt található agy sziget magasságában. Itt egy kb. hét méter mély gödörre lelhet az élelmes horgász, amely kedvelt harcsázó terület. A déli oldalt részesítik előnyben a horgászok, mert ez az egyik legszélesebb terepet kínáló terület. A fenék sóderes, mely némi iszapot magára vett az évek során. keleti öböl keleti oldala felől nézve a szigetek előtt egy zátony húzódik a partszegéllyel szinte párhuzamosan. (Pontos helymeghatározása: A tóhoz érkezve balra (tehát kelet felé) indulva, a part vonalát követve az út rövidesen jobbra kanyarodik, majd egy parkolónál véget ér. Itt találunk egy fahidat. A hídon áthaladva az első állás már egy beljebb ugró partrészen, kiszögellésen található. Innen 1 óra irányába elnézve - ideális fényviszonyok között - megsejthető egy vízfelszín alatt húzódó sánc, mely egészen hosszan vonul végig előttünk. Talán akkor található meg legjobban, ha egy kis szél fodrozza a vizet, és a zátony felett kontrasztosan megváltozik a hullámok jellege.) Ez tavasszal és nyáron gyakran horgászott hely, állítólag még a süllők is kiszaladnak oda esténként, de termetes amurt is lehet ott látni. Az izgalmas területek legizgalmasabbika, a szigetek adta lehetőségek tömkelege a csónakos horgászat tilalma miatt sajnos nem deríthető fel teljesen. A szárazföld felől persze körbehorgászható. Akadnak még más érdekes, izgalmas szinte karnyújtásnyira szűkülő tórészletek. Pedig még vissza van a nyugati terület. A tavat rengeteg bokor, kis sziget és félsziget övezi emiatt rendkívül változatos.

Elkészült a Magyarszecsőditó meder -és iszap térképe
A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének horgászati kezelésében és tulajdonában lévő Magyarszecsődi tavon a Szövetség, a Körmendi Munkás Horgász Egyesület, valamint a Körmendi Határőr Sporthorgász Egyesület megbízásából Lajos Tibor medertérkép készítéssel foglakozó szakember 2014. május 2-án egész napos adatfelvételt végzett. A felmérés célja volt, hogy a tómeder mélységeinek és iszap lerakódásainak feltérképezése megtörténjen a jövőbeni medertisztításhoz, eltávolítandó iszap mennyiség meghatározásához. Az elkészült térkép minden pecásnak a horgászat megkezdése előtt kiváló segítséget jelent a horgászmódszerhez igazodó hely kiválasztásában.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

8-as főút (kelet) felől - Vasvár - Rábahídvég - Egyházashollós - Molnaszecsőd - Magyarszecsőd után - a főútról balra látható kamion-depónál balra - a parkolón át egyenesen tovább a földúton. A víz körbejárható, ill. a főútról két másik földes leágazás felől is elérhető.


Váltás nagyobb térképre

8-as főút (kelet) felől - Vasvár - Rábahídvég - Egyházashollós - Molnaszecsőd - Magyarszecsőd után - a főútról balra látható kamion-depónál balra - a parkolón át egyenesen tovább a földúton. A víz körbejárható, ill. a főútról két másik földes leágazás felől is elérhető.

Cím

Helyszín

Magyarszecsőd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső