Látóképi víztározó

Régió:   Hajdú-Bihar megye
Kapcsolattartó:
Telefon:+36 20 433 4460
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2017-10-14 16:04:03
Forrás:
Vízterület: 60 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Bojlis és sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.551818
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.450361
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Látóképi-tározó (víztérkód: 09-022-1-1) Hajdú-Bihar megyében, Debrecen belterületi határától mintegy 10 km-re nyugati irányban található, a 33. számú főúttól délre. A tározó mai formájában 1982 óta üzemel a Hajdúhátsági többcélú vízgazdálkodási rendszer I. ütem 1. szakasz részeként. Kialakítása egy egykori folyómeder völgyének völgyzárógáttal történt elzárásával, illetve a Keleti-főcsatornából, tápláló csatornán történő duzzasztással történt. A tározó vízfelülete az üzemi vízszintnél 60 ha. Jelenlegi elsődleges funkciója a mezőgazdasági öntözővíz biztosítása, illetve a belvíztározás, másodlagos funkciója a horgászat.

A Látóképi-tározó határai: a tómeder, valamint a tómeder körül futó változó szélességű (6 – 12m) parti sáv, illetve az Y alakú tározó belső partvonalán futó cca. 15 méter széles út, valamint a külső partvonal mentén egyes szakaszokon futó 6-8 m széles út.

A horgászrend szerint a tározó területére belépni kizárólag a 33. sz. út felől, a tározó nyugati szárán elhelyezett beléptető kapun keresztül szabad. A horgászhelyek autóval csak akkor közelíthetők meg, ha a beléptető kapu nyitva áll. Ezt a tó körül futó földút jó állapotának fenntartása érdekében szükséges betartani.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A Látóképi-víztározó Debrecen és vonzáskörzetének egyik kiemelkedő környezeti adottságú horgászvize. A víz halgazdálkodási kezelőjének célja, hogy a víztározó hosszú időn keresztül magas színvonalon biztosítson horgászati lehetőséget a helyi horgásztársadalom számára. Ezen túlmenően cél a pontyhorgászat lehetőségének nemzetközi szintű megteremtése. A halgazdálkodás során alapvető szempont a horgászigények és a víztér környezeti adottságai nyújtotta lehetőségek, illetve korlátok optimalizálása. A Látóképi-tározó táji értékeinek fenntartása, halállományának gyarapodása, és védelme ugyanakkor a horgászok részéről is gondoskodást igényel. Kérjük, hogy a sportszerű és környezettudatos horgászkultúra helyi megerősítésében Ön is legyen partnerünk! Kérje segítségünket, és ha olyasmit tapasztal, ami közös céljainkkal ellentétes, jelezze a halászati őri bejelentő telefonszámon!

A horgászat megkezdése előtt kérjük, a horgászrendről tájékozódni szíveskedjen! A horgászatot megkezdeni csak a szabályok ismeretében szabad. A jelen tájékoztatóban rögzített szabályokon túl aktuális kiegészítő szabályok, korlátozások, információk a beléptető kapu mellett található hirdetőtáblán, valamint a tározó honlapján (www.latokepi-to.hu) kerülnek kihirdetésre. Ezek teljes körű betartása szintén kötelező. A szabályokról kérésre a halőrök is tájékoztatást adnak.

Halászati őri telefon: +36 20 433 4460

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Nagyhegyes (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső