Kozármislenyi horgásztó

Régió:   Baranya megye
Kapcsolattartó: Halőrház telefonszáma:
Telefon:06-30/353-7564
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2014-04-26 20:17:14
Forrás:http://www.kozarmislenyito.hu/
Vízterület: 3.6 ha

Információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.029598
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.282005
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Kozármislenyi Petőfi Horgászegyesület 1975-ben alakult a korábbi termelőszövetkezeti tó tulajdonjogának megszerzése után. A tagok több éves kemény munkájának eredményeképpen ma egy megyehatáron túl is ismert közkedvelt pihenőhellyé vált.

2001-ben a tó teljes területén kotrást és 0,8 hektárnyi bővítést végeztünk, így a horgászható vízfelület 4 hektárra nőtt. Nőtt a vízmélység, amely ma átlagosan 1.4 méter, de vannak 2 méternél mélyebb árkok is. Épült egy sziget is, melyről a belógó rekettyebokrok a szürkeharcsák és süllők kedvenc tartózkodási helye, a víz feletti terület a változatos madárvilágnak ad költő és pihenőhelyet. Tavunkat a közeli völgyből érkező patak és a tó saját! forrásai táplálják, vizünk kiváló minőségű. A nyári nagy melegekben szellőztető és vízforgató berendezéssel biztosítjuk a jó horgászati lehetőséget.

A tó halállománya a telepítéseknek és az őshonos halfajták visszatelepítésének köszönhetően igen változatos. Mint első számú horgászhal a ponty dominál, a tükrös és pikkelyes változata mellett megtalálható a KOI ,melyből a legnagyobb kifogott példány 22 kg felett volt, a 8 -10 kilós példányok rendszeresen horogra akadnak. Folyamatosan pótoljuk a tó amur állományát,melyek méretüknél fogva maradandó horgászélményt nyújtanak. A ragadozó állománnyal sem kell szégyenkezni, fogható szürkeharcsa ( házi rekord 37 kg),süllő( házi rekord 5,4 kg), és gyönyörű csukák (házi rekord 8,5 kg). A meleg idő beálltával rendszeresen telepítünk afrikai harcsát 2 – 4 kg átlagsúllyal. Mindemellett nem feledkezünk meg az úszós horgászokról sem, bőven van kárász- 1 kg feletti példányok is- és a keszeg szinte minden változata.

A tó partján a horgászhelyek szilárd burkolatú ösvényen közelíthetők meg. A mozgáskorlátozottak akadály mentesített úton juthatnak el a részükre biztosított helyekre. A tó területén foglalt hely nincs! Esőbeállók, padok, az éjszakai horgászatnál a part teljes kivilágítása teszik komfortossá a horgászatot. A tóparti halőrházban a nap bármely szakában váltható napijegy , amely tartalmazza a tavon való horgászat kötelezően betartandó előírásait. Várjuk kedves Vendégeinket az év minden napján május 1-től október 31-ig éjjel - nappal, október 31-től május 1-ig napkeltétől - napnyugtáig.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Kozármisleny (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Figyelem, az odal csak tájékoztató jellegű, pontos információkért keresse fel a hirdetőt, a horgászvíz képviselőjét! Az itt megjelenített információkért sem a pecatavak.hu weboldal üzemeltetője, sem az adatlapot elhelyező személy, vállalkozás, horgászegyesület felelőséget nem vállal !

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép
Sensation Baits