Kistolmácsi-tó

Régió:   Zala megye
Kapcsolattartó: Zalaerdő Zrt
Telefon:06 93 544-901
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 12:28:59
Forrás:http://zalaerdo.hu
Vízterület: 11 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.492543
icon GPS Keleti hossz.(fok) 16.743379
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Kistolmácsi-tó festői környezetben várja a kirándulókat Letenye és Bázakerettye között. Megközelíthető közúton gépkocsival vagy autóbusszal, illetve a tó északi végénél található a Csömödéri Erdei Vasút végállomása, mely Lenti és Kistolmács között közlekedik menetrend szerint.

A 11,2 hektár nagyságú víztározót a Zalaerdő Zrt. jogelődje, a Zalai Erdő és Fafeldolgozó Gazdaság létesítette 1989-ben, jelenleg a Zrt. Letenyei Erdészete kezeli. Kistolmács község határában az 1980-as évek közepén olaj és szénhidrogén kutatás következtében egy geológiai robbantás által nagy hozamú forrásvíz tört a felszínre. A tó e forrás, valamint a Béci-patak felduzzasztása által keletkezett. Átlagos vízmélysége 1-7 m között változik, körben erdő és nádas övezi.
A tó partján kiépített szabadstrand található, ahol jó idő esetén egész nap lehetőség van strandolásra. Napijegy váltásával természetesen horgászni is lehet, a tó változatos halállománya remek szórakozást nyújt a kikapcsolódásra vágyóknak. Elsősorban ponty és keszegfélék a fogható fajok, ragadozók közül pedig süllőt telepítettek 2009-ben. A tó rekonstrukciós munkálatai 2008-ban véget értek.
A tó közelében lévő Kistolmácsi vadászházban szálláshely foglalására is lehetőség van. A szálláshellyel, illetve a horgászati lehetőséggel kapcsolatban honlapunkon talál bővebb információt, illetve a Letenyei Erdészetnél lehet érdeklődni.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

HORGÁSZREND
Érvényes 2009. március 01-től a Kistolmácsi-tóra

A horgászvízen az érvényes tilalmi idők kivételével minden nap lehet horgászni napkeltétől napnyugtáig. Minden horgász köteles a horgászhelyét tisztán tartani és a keletkezett szemetet elszállítani. Tilalmi idők és méretkorlátozások a fogási napló szerint, kivéve a compó, amely nem fogható.

Mennyiségi korlátozások
Felnőttek naponta 2 db-ot foghatnak a méretkorlátozással védett halakból (kivéve compó), egyéb halból naponta 2 kg fogható. Ifjúságiak és kedvezményezettek naponta 1 db-ot foghatnak a méretkorlátozással védett halakból (kivéve compó), egyéb halból naponta 2 kg fogható.

Tilalmak a Kistolmácsi-tóra
A tavaszi haltelepítések után 7 nap általános tilalom, az őszi haltelepítés után (várhatóan október, november) általános horgászati tilalom következő év március 01-ig .

A zsilipről, a töltésről és a Kozár-forrásnál a táblákkal jelzett területen tilos horgászni. Tilos a horgászat a strand területén is, amikor a fürdőzők a vízben vannak. A halak etetése csak szemes takarmánnyal és ezek darájával lehetséges, tápokat használni tilos. Az 1x1 méteres csalihalfogó háló használata tilos. A halakat a kifogás után, a horgászat befejezéséig szákban kell tartani. Tilos a lékhorgászat, a csónak használata, horgászstég, állás és foglalt hely nem létesíthető. A tó körül sátorozni, gépkocsival a vízpartra lehajtani tilos. Aki a horgászhelyét elhagyja, készségeit köteles a vízből kivenni, azok őrzésével másokat nem bízhat meg.

NAPIJEGY KAPHATÓ
Kistolmács: Fortuna vendéglő, Petőfi u. 43 Telefon: 93/343-750
Letenye: Zalaerdő Zrt. Erdészeti Iroda Letenye József A. u. 10
Letenye: Mura Horgászbolt
Nagykanizsa: Szúnyog horgászbolt, Kalmár u. 7. Telefon: 93/510-263

Környék leírása

Megközelíthetőség

A tó Letenyétől 12 km-re, a Letenye - Bázakeretye közút mellett, Kistolmács falutól északra található.


Váltás nagyobb térképre

A tó Letenyétől 12 km-re, a Letenye - Bázakeretye közút mellett, Kistolmács falutól északra található.

Cím

Helyszín

Letenye (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső