Kígyós tó

Régió:   Bács - Kiskun megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-11-08 22:44:38
Forrás:http://www.kigyosto.hu/
Vízterület: 12 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.0965
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.309822
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Tavunk a délvidéken található a Szerbiai határhoz közel. A Sóstótól nyugatra helyezkedik el, mintegy 500-600 méter távolságra. A bácsalmási Kígyós-főcsatorna és a Mátételki-Kígyós-Főcsatorna összefutásánál mesterségesen kialakított tórendszer, mely egy 5,9 és egy 5,4 ha nyílt vízterületből áll, amit csatornaszakasz köt össze. Teljes víz felülete 14,2 hektár. Ehhez kapcsolódik a 7 hektáros különálló víztározó.
A kígyós bácsalmási főágának magyarországi vízgyüjtő területe 440 km. Másodpercenként 5,7 köbméter/s vizet vezet le káros kiöntés nélkül. Átlagos esése 63cm/km. Feltöltési vízig: 484580m3 kapacitású átlag vízmélysége 1,3 méter.

A nádassal, gyékénnyel és szittyóval benőtt északnyugati és nyugati tópart kedvező élőhelyet biztosít a vízi madár és állatvilág számára. Északi- északkeleti részén a felduzzasztott bácsalmási Kígyós-főcsatorna 'öntésterülete' és annak mocsárvilága nyújt megfelelő búvó-és fészkelési helyet a vízi madaraknak. A több ágon futó vízgyűjtő csatorna rendszer igen gazdag élővilága, sok halfaj, nyurga ponty, keszegfajok, réti csík, kövi csík, napkárász, szivárványos ökle, stb... mellett a pettyes- és a tarajos gőte, vízisikló, mocsári teknős, folyami- és tavikagyló valamint a kecskerák élőhelye. A hajdani gazdag élővilág ismét kezdi birtokba venni a patakrendszert és tavunkat.
Jelenleg tavunkban megtalálható betelepített halfajok a következőek: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, compó, kárász, keszeg, busa.

A Jurinovics Miklós KSHE történetének rövid ismertetése:

Egyesületünk 1967-ben alakult a Mosztonga tó horgászati célú hasznosítására. A nyolcvanas évek közepére a tó kiszáradt, és így az egyesület víz nélkül maradt. 1989-ben az egyesület akkori vezetősége a jelenlegi tó megépítéséről döntött, amely 1990-ben megépült, KÍGYÓS TÓ néven.

Egyesületünk taglétszáma 2011-ben 505-fő, ebből gyermek 109 fő, és ifi horgász 14 fő.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

http://www.kigyosto.hu/szabalyzatok/horgaszrend.htm

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Bácsalmás (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső