Kádárta bányató

Régió:   Veszprém megye
Kapcsolattartó: Halőr
Telefon:+36-30/8948-430
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2015-05-04 17:19:01
Forrás:http://kadartaibanyato.hu/
Vízterület: 7 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.118464
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.964534
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Üzemeltető: Kádártai Sporthorgász Egyesület 8411 Veszprém–Kádárta Győri u. 58.

A tó vize: források által táplált, természetes tiszta víz, melyet igazol a rákok jelenléte a tóban.
Vízfelület: 7,2 hektár. A tó közepén szigetek találhatók. Átlagmélység: 2–6 méter, a szigeteken és a parton nád, sás növényzet a mederben helyenként hínár található.

A meder egyenetlen, szikla és murva (dolomit kőzet), mely a bányaművelés eredményeként alakult ki a vízbetörés előtt. (A bányaművelés 1981-ben fejeződött be azóta horgásztóként funkcionál.)
Természetes akadók inkább a szigetek és partszél közeli növényzet illetve fák- bokrok gyökérzetétől - azok közelében vannak.

Horgászati módszer: természetes parti horgászat a kiépített stégekről melyeken ülőpad és esőbeálló is van. Csónakból horgászni nem szabad.

Jellemző halfajok: keszeg, kárász, ponty, amur, balin, csuka, süllő, feketesügér (pisztrángsügér). A fellelhető halfajok közül a 4 kg és azt meghaladó egyedsúlyú ponty, és az 1 kg és azt meghaladó egyedsúlyú keszeg nem vihető el, azt a megfogás után kíméletesen vissza kell engedni a tóba.
Ragadozó hal fogásához csalinak fogható vörös szárnyú keszeg és küsz, de elvinni nem szabad. A tavon kishalfogó háló nem használható. Műcsali használata, pergetés engedélyezett.

Telepítés: Az éves telepítési mennyiség átlagosan 150 mázsa, amelynek zöme – 100-110 mázsa – ponty. Az egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri a kifogott hal mennyiséget fajok szerint és rendszeresen gondoskodik azok után telepítésről. Nyáron havi rendszerességű a pontytelepítés.

Etetés: csak a partról szabad - mérsékelt mennyiségben. Az etető anyag bejuttatásához etető hajó vagy csónak nem használható.

Nyitva tartás és horgászati rend: A Bánya-tó kora tavasztól késő őszig, napkeltétől napnyugtáig van nyitva, hétfő kivételével. (Amennyiben a hétfő munkaszüneti nap, akkor ezen a napon is nyitva tart.)

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

Megközelítés: 82.sz. főúton Kádárta településről a betonüzem mellett vezető aszfaltozott úton haladva, majd arról balra fordulva a murvázott úton tábla jelzi az irányt Bányató felirattal.
A település szélétől mintegy 500 méterre található a tó.


Váltás nagyobb térképre

Megközelítés: 82.sz. főúton Kádárta településről a betonüzem mellett vezető aszfaltozott úton haladva, majd arról balra fordulva a murvázott úton tábla jelzi az irányt Bányató felirattal.
A település szélétől mintegy 500 méterre található a tó.

Cím

Helyszín

Veszprém (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső