Gyékényesi kavicsbánya-tavak

Régió:   Somogy megye
Kapcsolattartó:
Telefon:+36-30-5458049
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2021-06-22 14:01:17
Forrás:http://gyekenyesihorgasz.hu/
Vízterület: 300 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.24359
icon GPS Keleti hossz.(fok) 16.992409
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Gyékényes fejlődése száznyolcvan fokos fordulatot vett az elmúlt évtizedben. A korábbi zárt határőrfaluból egy nyitott szellemiségű, az idegenforgalomra építő jövőképet terveznek a helyiek. A Kotró és a Duna-Dráva Nemzeti Park olyan természeti kincs, amelyet kihasználva fellendülhet a település. Először csak a búvárok fedezték fel a lehetőségeket, s több rangos verseny helyszíne lett a tó, aztán az ország más tájairól érkeztek a pihenni vágyók, s építették sorra a téli-nyári pihenőházaikat, végül a külföldiek is megtelepedtek. A régi, part menti horgászkalyibákat átépítették kényelmes, stéggel és fűtéssel rendelkező épületekké, ahol akár éjszakákat is tölthet a horgász a kapásra várva.

A vízfelület 300 hektár feletti. A tó kristálytiszta, horgászható úszós vagy fenekező módszerekkel, akár csónakból vagy partról is. Ez az ország egyetlen olyan tava, amelyben az édesvízi medúza is fellelhető. A Gyékényesi Kavicsbánya-tavon szinte megállás nélkül folyik a kavics kitermelés. A tó ennek köszönheti létrejöttét, változatos medrét, állandóan formálódó arculatát. Az átlagosan 10 m-es víz, helyenként 17 méternyi mélységekbe ereszkedik.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

Az M7 - s autópályáról Nagykanizsán a keleti kijáró után a centrumon keresztül a Surd, Zákány községen keresztül. Nagykanizsától kb. 24 km. A 61-es útról Csurgó felé letérve.


Váltás nagyobb térképre

Az M7 - s autópályáról Nagykanizsán a keleti kijáró után a centrumon keresztül a Surd, Zákány községen keresztül. Nagykanizsától kb. 24 km. A 61-es útról Csurgó felé letérve.

Cím

Helyszín

Gyékényes (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső