Gonozdi tavak

Régió:   Tolna megye
Kapcsolattartó:
Telefon:36-74/471-634
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-11-16 19:22:24
Forrás:http://tamasikossuthhe.info/
Vízterület: 12 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.659452
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.250798
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Tamási közel 10 000 lakosú kisváros a Balatontól 38 km-re, a 61-es és a 65-ös főutak kereszteződésénél található.

Tolna megye észak-nyugati részén, a Somogy-Tolnai dombság területén fekszik. A Kapos folyótól nyugatra fekvő kistájegységet Kelet-külső-somogyi dombságnak nevezik, ettől keletre pedig a Sió-Sárvíz völgyéig a Tolnai-Hegyhát található.

A térség vízhálózatát kisebb patakok jellemzik, melyeket a Nagy-Koppány - amely maga is tulajdonképpen patak - gyűjti össze, és vezeti Regöly külterületén a Kaposba. A Kapos viszont Tamásitól észak-keletre, Tolnanémedinél ömlik a Sióba. Tamási külterületén a vízfolyásokon számos mesterségesen felduzzasztott kisebb-nagyobb halastó található, főként a Gonozdi-patakon, a Szentmártoni patakon és a Cseringáti patakon. A Regöly külterületén található Nagy-Koppány vizén felduzzasztott Pacsmagi tórendszer északi nyúlványa Tamási külterületét is érinti.
A Tamási Kossuth Horgász Egyesület két tava intenzív telepítésű, a Koppány menti városka és Iregszemcse között található, Gonozdon. Az I. számú tavon általában a stégtulajdonosok horgásznak, de másoknak is akad hely a parton, a II. számún viszont partról és stégről egyaránt pecázhat a tulajdonos, illetve vendég.

Vízterülete 12 ha, átlagos vízmélysége 2 m. Tavaink kiemelkedő harcsafogásairól híresek, de a többi halra sem panaszkodhatunk. Jellemző halfajtája harcsa mellett: ponty, amúr, süllő, kárász, keszeg. Horgászati módok: természetes part, stég, saját csónak. Etetett helyeken kifürdött, kemény fenekeket találni, kevés iszappal jó horgászlehetősget kínálnak. A kettes, alsó tavon a keleti oldalon találhatnak szabad napijegyes partot, melyet egyébként versenypályaként használunk.

A tavaknál parkoló- és pihenőhelyeket alakítottunk ki. Egyesületünknek horgászboltja működik Tamásiban, itt lehet napijegyet váltani.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Tamási (Környéke)

Település

Gonozd

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső