Gébárti-tó

Régió:   Zala megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-02-23 11:40:53
Forrás:http://zalaihorgasz.hu/gebart.html
Vízterület: 31 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.8663115
icon GPS Keleti hossz.(fok) 16.8184297
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Zalaegerszeg mellett, a várostól északi irányban található a környék legnagyobb mesterséges tava, a két kisebb patak felduzzasztásából keletkezett, mintegy 31 hektáros Gébárti-tó. Az aránylag gyenge víz-utánpótlás miatt a mélység, vele együtt a terület nagysága is eléggé ingadozik az időjárástól függően. A víz halállománya elég változatos, élnek benne pontyok, amúrok, különféle keszegek (bodorka, vörösszárnyú, dévér, karikakeszeg), compók, ezüstkárászok és egyéb apróhalak (naphal, sügér, szélhajtó küsz és sajnos törpeharcsa). A néhány évvel ezelőtti telepítésnek köszönhetően szép a compó állomány. Elvétve akad néhány garda is. A ragadozó halak közül szép számban található süllő, csuka (ebből rekordlistás példány is került már horogra), harcsa (az eddig kifogott legnagyobb ismert példánya 50 kg-os volt), szépen fejlődik a néhány éve felfrissített balin (ragadozó őn) állomány is. Az y alakú tó több irányból is megközelíthető, a horgászokon kívül kirándulók is gyakran felkeresik. A középső részén camping, strand is található, de a szomszédságában lévő termálfürdő és az aquapark vendégei is könnyen átlátogathatnak. A tó medre eléggé változatos, mindkét ág felső vége a sekélyebb, arrafelé akadós is. De előfordulnak bent-maradt bokormaradékok előbbre is, ezért a helyismerettel nem rendelkező horgászok hamar megszabadulhatnak néhány horogtól. Ezek az akadók a néhány évvel ezelőtti aszályos időszak \\\\\\\"hagyatékai\\\\\\\", ugyanis a visszahúzódott víz mentén hamar kinőttek a bokrok, majd a vízszint visszaállása után víz alá kerültek. A gát előtti részen 6-8 métert is elérhet a vízmélység, de hátrébb fokozatosan csökken. Több helyen vannak olyan mederalakulások, főképpen a régi patakmeder, amelyek -haltartás szempontjából- nem elhanyagolhatók, esetleg helybeli horgászoktól érdemes érdeklődni ezekről.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A helyi horgászrend alapjaiban az Országos Horgászrendre épül, de vannak eltérések is, erről bővebben a HORGÁSZRENDEK oldalon tájékozódhatnak. Vendéghorgászok több helyen is vásárolhatnak napijegyet, így horgászboltokban, és néhány bizományosnál. Horgászni a nyári időszámítás ideje alatt 04 és 23 óra között lehet, éjszakai horgászat csak ragadozókra engedélyezett, ez is csak péntek-szombat éjjel, illetve ünnepnapokat megelőző éjszaka. A tavon tilos a csónakból való horgászat.

lásd :
http://zalaihorgasz.hu/horgaszrendek.html

Környék leírása

Az y alakú tó több irányból is megközelíthető, a horgászokon kívül kirándulók is gyakran felkeresik. A középső részén camping, strand is található, de a szomszédságában lévő termálfürdő és az aquapark vendégei is könnyen átlátogathatnak.

Megközelíthetőség

76-os út felől Andráshidán keresztül, vagy a 74-es út felől Ságodon, vagy Neszelén keresztül.


Váltás nagyobb térképre

76-os út felől Andráshidán keresztül, vagy a 74-es út felől Ságodon, vagy Neszelén keresztül.

Cím

Helyszín

Zalaegerszeg (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső