Füzes horgásztó

Régió:   Hajdú-Bihar megye
Kapcsolattartó: Nagy Tibor
Telefon:06-203-404-647
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2016-03-29 13:35:33
Forrás:http://fuzesto.hu/
Vízterület: 2.4 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.360354
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.419989
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Hajdúszováti “üzemi halastavat” 1981-ben a Hajdúszovát Lenin Mg.Tsz építette a természeti hatások következtében kialakult mélyedések, folyamok nyomvonalán. A terület kialakítása parkosítása hallal történő betelepítése után sok szabadidős programok /horgászat, bográcsozás, szalonnasütés, stb./ színhelye volt. A terület 1993-ban Hajdúszováti Vállalkozók Szövetkezete tulajdonába került majd később pedig privatizáció által került magánkézbe de tulajdonosai sajnos nem üzemeltették. Közel 10 év alatt a terület teljesen magára hagyva kezelés nélkül benádasodott, gyékényesedett teljesen elvadult. A zsilipeket tönkretették a halállomány orvhalászok, orvhorgászok áldozataivá váltak. 2004 – 2007-ig sikerült a terület tulajdonjogát megszerezni és azóta a Prim-Vol Trade Kft. az üzemeltető. Üzemeltetéséhez a teljesen elgazosodott begyékényesedett területet fel kellett újítani, iszaptalanítani, műtárgyakat (zsilip) újjáépíteni, töltéseiket megerősíteni. A terület bekerítéséhez 1400 db betonoszlopra volt szükség. 2007 tavaszán megérkezett a halállomány és rövid időn belül a horgászok kedvenc helye lett és így rendezett kulturált környezet várta vendégeit.

A területen lévő óriásira nőtt fűzfák amiről a nevét is kapta a horgásztó /Füzes Horgásztó/ csodálatos képet nyújt és így a nagy melegben árnyékos helyet is találnak horgászni illetve pihenni vágyó vendégek. 2008-ban közel 3000 db sövény cserje és különböző fák lettek telepítve. A horgásztó körül asztalok főzőhelyek nádfedelű napárnyékolók színesítik a területet.

Horgászat Árak

Általános horgászrend


Környék leírása

Megközelíthetőség

Debrecentől 25 km-re található Hajdúszovát (Hajdúszoboszló felé a 4-es főút). Hajdúszováton áthaladva Földes felé (Hajdúszovát vége táblától) kb. 1 km-re jobbra a második (TSZ) út. A betonkockákból kirakott úton 5 km végig balra tartva, az út végén kb. 750 m földút.


Váltás nagyobb térképre

Debrecentől 25 km-re található Hajdúszovát (Hajdúszoboszló felé a 4-es főút). Hajdúszováton áthaladva Földes felé (Hajdúszovát vége táblától) kb. 1 km-re jobbra a második (TSZ) út. A betonkockákból kirakott úton 5 km végig balra tartva, az út végén kb. 750 m földút.

Cím

Helyszín

Hajdúszovát (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső