Fadd-Dombori

Régió:   Tolna megye
Kapcsolattartó: halőr: Liszbauer Tamás
Telefon:06-70/579-6559
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2015-07-21 12:03:35
Forrás:http://www.dombori.eu/
Vízterület: 220 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.443254
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.862266
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Tolna megye legnagyobb horgászvize a fadd-dombori holtág. A 220 hektáros terület elsősorban óriásharcsáiról híres - Kuperczkó István faddi horgász sokáig tartotta az Európa- illetve a magyar rekordot az 1986. június 26-án fogott 95 kiló 80 dekás szürkeharcsájával, az elmúlt időszak legnagyobb fogása pedig Dobó Szabolcs nevéhez fűződik, zsákmánya a képen látható 76 kilós harcsa volt.

Azonban a fő hal Domboriban is a ponty (a helyi rekord 18 kg), amibol több mint száz mázsát telepítenek évente. Jelentős az amur-, a busa- és a tervszerű telepítésnek köszönhetően jelentős a fehérhal-állomány is. Ragadozó fajtákból sincs hiány: a harcsa mellett süllő és csuka is sűrűn horogra akad. A holtág hossza kb. 14 km, átlagosan 180 méter széles - látható, hogy csónakos területben nincs hiány. Akadnak sekélyebb részei is, de sok helyütt jellemzően 2,5 métertől hét-nyolc méterig mélyülhet. Mint a legtöbb régi holtág ez is már jócskán feltöltődött hordalékkal, (főként a felső szakasz) medrét vastagon borítja az iszap, azonban nem mindenhol. A kajak-kenu pályát ugyanis megkotorták korábban, így itt egyenletesen mély, kemény az aljzata - kiváló süllős helyDombori - horgászat.


A kiemelt üdülőterületen az országos horgászrend érvényes. Éjszaka is lehet horgászni. Sokan csónakból hódolnak szenvedélyüknek, így felkereshető a medernek a hínárfolt és a nádfal előtti része is.Aki úgy látogat ide, hogy még nem ismeri a vizet, annak érdemes eleinte az üdülőteleppel szembeni nádas szélében próbálkoznia, esetleg egy úszós szerelékkel békéshalra és egy úszóssal a csukákra számítva. A kajak-kenu pálya egyenese mélységévelés kemény medrévelnagyszerű hely dévérezésre, a kárászok a nádhoz közelebb akadnak. A harcsákat fenekezve, úszózva, pergetve, szinte az összes technikával kergethetjük. Érdemes mindenképpen a helyieknél érdeklődni, hogy az adott időszakban éppen mi a legígéretesebb módszer, ugyanis a bajszosoknál néha elég rapszodikus a kapókedv. Csaliként lótetű, kárász, pióca, valamint nadály ajánlott. Az utóbbi években újra elszaporodott a törpeharcsa, így gyakori zsákmánnyá vált.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Fadd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső