Fábián-tó

Régió:   Győr-Moson-Sopron megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2016-11-20 15:54:07
Forrás:http://szigetkoz-he.fw.hu/bodon.html
Vízterület: 0.5 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.570088
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.384220
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Győrtől kb. 35 km-re található a Kepeslesvári-csatorna kiszélesedett tószerű része, a Fábián-tó. A töklevelessel, nádassal benőtt víz kellemes kiránduló- és horgászhely. A horgászható vízszakasz felső és alsó végénél halrács van. A felső halrács mellett 2 pallóból egy fahíd is található, mely a 2 part közötti gyalogos közlekedést segíti.

A víz a Bodonhelyi Önkormányzaté, amelyet a Szigetköz H.E. jelenleg is az Önkormányzattól bérel. Az egyesület az Önkormányzattal közösen évente helyi horgászok részvételével horgászversenyt rendez, a fiatalok részére pedig a Bágyogszováti Általános Iskolában horgászszakkört működtet.

A víz őshonos halai között megtalálható a csuka, sügér, harcsa, compó, ponty, keszegfélék, és ami nagy szó, az aranykárász is. A vízpart árnyékot adó fái alatt kellemes kikapcsolódást nyújt a horgász számára az állóvízi horgászat, melyet inkább úszós, mint fenekezős módszerrel művelnek. Az 1-3 méter mély víz és a telepített halak fajtája meghatározza az alkalmazott horgászmódszereket. Pontyra és amurra közepes erősségű 3-3,5 méter hosszú teleszkópos horgászbot, peremfutós orsó 0,25-0,30-as damil, 3-5 gr-os úszó, illetve fenekezésnél az önetető és a közepes nagyságú pontyozó horog a leggyakrabban használt felszerelés. A csali lehet kukorica, csonti, giliszta. Csukára a legjobb módszer az úszós, víz-közti élőhalas szerelék.

Megközelíteni Győrből a Sopron felé vezető úton lehet. A Bágyogszovát-Bősárkány kereszteződésnél Bágyogszovát felé kell kanyarodni és Bágyogszovátot elhagyva, de még Bodonhely előtt az utat a Kepeslesvári-csatorna keresztezi. Ettől a ponttól jobbra kell haladni a csatorna mentén, majd 250-300 m-re a csatorna kiszélesedik, ez a Fábián tó. Esős időszakban a víz gépkocsival nehezen megközelíthető.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Bodonhely (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső