Esztári horgásztó

Régió:   Hajdú-Bihar megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2019-03-26 10:06:06
Forrás:
Vízterület: 2.5 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.285243
icon GPS Keleti hossz.(fok) 21.758933
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Több mint tíz év telt már el azóta, hogy községünkben a régi vályogvető gödör megtelt talajvízzel és a helyi gyerekek horgászhelyévé vált. Az esztári horgászok, halászok a Berettyóból fogott halakat telepítettek a 1,5 hektáros vízfelszínű tóba, amiről még akkor nem is gondolták, hogy nem sokkal később hivatalos horgásztóvá válik.

Mára sokan ismerik tavunkat, és az utóbbi években már nem csak környékbeli horgászok próbálnak szerencsét nap, mint nap.

A tagok folyamatosan azon vannak, hogy minél szebb, kulturáltabb környezetben gyakorolhassák kedvenc hobbijukat. Főzőhelyeket és esőbeállókat kialakítva igyekeznek családok számára is vonzó, akár hétvégi kikapcsolódási lehetőségek helyszíneivé varázsolni a horgásztó környezetét.

A horgásztagok gyakran meghívják rokonaikat, ismerőseiket, hogy vendéghorgászként felfedezhessék a kis tó szépségét, a horgászat és a fogás élményeit. Ezen élmények hatására, már több esetben is előfordult, hogy a vendéghorgász csakhamar tagsági jegyet váltott, belépett az Esztári Horgász Egyesületbe.

2009-ben egy igen csak előretekintő, hosszú távú befektetésre adta a fejét a tagság. Az egykori vályogvető gödör nem minden pontján volt ideális, sok helyen sekély vízmélység volt tapasztalható. A tagok az éves tagsági díjak teljes összegét a tó medrének rendbetételére, kotrására fordították. A szokásos éves telepítés ezért elmaradt, így a fogási esélyek is csökkentek, de ezt az áldozatot meg kellett hoznunk a horgásztó jövőjének érdekében.

Viszont az "áldozati" évnek vége, Király a telepítés folytatódott, hogy mindenki szákjába jusson pár méretes trófea!

További terveink között van, a környezet folyamatos szépítése, parkosítása, de nagyon fontosnak tartjuk a táj természetességének megőrzését is.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Esztár (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső