Dunakeszi Kavicsbányató


Dunakeszi

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2014-08-10 20:58:45
Forrás:
Vízterület:21

Információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.605398
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.124175

Általános ismertető

Káposztásmegyeri lakóteleptől 1 km-re északi irányban, de már Dunakeszi területén található a Dunamenti Sporthorgász Egyesület tava, a horgászok körében igen népszerű Dunakeszi Kavicsbányató.
Területe 21 ha. átlagos mélysége 4-4,5 m, de helyenként a 6-7 méteres mélységet is eléri. A mederfenék kavicsaljzatú, 4-5 cm vastagságú iszapréteggel borított. Bányató jellegénél fogva gyakorlatilag akadómentes.

A tó 1994 óta a Dunamenti Sporthorgász Egyesület tulajdonában és kezelésében van. Jelenleg 359 tagja van egyesületünknek. Közgyűlésünk 2007-ben úgy döntött, hogy a taglétszámot tovább nem emeljük, tagként bekerülni, csak öröklés esetén lehet. A halászati törvény életbe lépése miatti kötelezettségünknek eleget téve a halászati hasznosítási jogot megpályáztuk, amelyet meg is nyertünk, így 2015-ig a tó kizárólagos kezelői vagyunk.

Halállomány, telepítés:

A tó jellemző hala a ponty, amelyből a kétnyarastól kezdve a 20 kg-on felüli kapitális példányokig minden méret megtalálható. Legjellemzőbb nagyság a 2-3 kg-os. A tórekordot az egyesület jelenlegi titkára, Beszédes István tartja, egy 25,8 kg-os ponty kifogásával. A fogás sportértékét emeli, hogy sporttársunk mindezt úszós készséggel és 13-as (!) zsinórral vitte véghez. Ez a kapitális ponty jelenleg is a tóban éldegél, mivel a mérlegelés után a hal visszakerült a tóba.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A tavon az Országos Horgászrend és a Horgászat Etikai Szabályai az irányadók.
Helyi rendelkezés a botonként két horog használata, a pergetés korlátozása, ( a tavon pergetni csak október 1 és december 31 közötti időben szabad) valamint a ponty és az amur fajlagos fogási tilalom alóli mentessége.
Állománykímélés céljából viszont a compót egész évben kifogni tilos.
szépség

A 6 kg-nál nagyobb egyedsúlyú pontyot vissza kell engedni. Kívánságra a halőr a helyszínen fényképet készít, és azt a horgász díjmentesen megkapja.
A tavon a horgászat a halőrházon kifüggesztett ideig, általában napkeltétől napnyugtáig tart.
Éjszaka horgászni csak május 1. és szeptember 30. között, kizárólag a hétvégeken / péntek, szombat /és az ünnepnapok előtti éjszakákon lehet.
A tavon csónak használata nem engedélyezett.
Foglalt hely nincs, a horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.
A tóra, annak környezetére és a sportszerű horgászatra 4 fő hivatásos halőr és 30 fős társadalmi halőri csoport felügyel, akikből egy-egy fő hivatásos halőr, és hétköznapokon 2-2 fő, hétvégeken 4-4 fő társadalmi halőr állandó szolgálatot lát el.

Gépkocsival parkolni a parti gátakon illetve a kijelölt parkolókban lehet.
A kifogott halat a vízparton nem szabad megpucolni, bár voltak ez-irányú törekvéseink, azonban higiéniai okok miatt erre nincs lehetőség.

Sajnos szálláslehetőség a tó mellett nincs, de mint Dunakeszi, mint Budapest közvetlen közelsége az ezzel az igénnyel jelentkezők problémáit megoldhatóvá teszi.

Egyéb felvilágosítás a halőrházban személyesen, vagy a 06-27-392-785 telefonszámon kérhető.

Környék leírása

Megközelíthetőség

Cím

Helyszín

Dunakeszi (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókVízparti nyaralók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép