DCM horgásztó

Régió:   Pest megye
Kapcsolattartó:
Telefon:36305231877
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2013-11-23 09:38:57
Forrás:http://dcmhorgaszto.hu/
Vízterület: 9.6 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.746047
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.155348
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A sok éves vízterület nélküli – az 1969-ben alakult – Egyesületből a főtámogatónk, és cégcsoportja segítségével, – A D.D.C. Kft, A Dunai Kavicsüzemek Kft. – és Egyesületünk akkori elnöke, Dim Ferenc közösen végzett kitartó munkájának köszönhetően 1993-ban horgászkezelésbe kaptuk a sóderkitermelés során keletkezett tavat. Nagysága akkor még a bánya művelés alatt álló részével együtt 3,6 hektár volt, ami folyamatosan bővült, míg elérte a mai 9,6 hektár nagyságát.

Az évek során kialakult tó a tulajdonosai Kavicsüzemek Kft, és a DDC Kft. döntése alapján térítésmentesen az Egyesület tulajdonába került, immár hivatalosan is a tulajdonosok lettünk.

A víz mélysége, parti viszonyai a bányatavakra jellemző változatosságokat mutatja, mélysége az 1. 1.8-3.5 illetve 4m között mozog, a korábbi sóderkitermelés függvényében. Halösszetétele a Duna-i keszeg-félék , ponty csuka, süllő, és harcsa ,valamint sügér, és a Dunából bekerült védett halakból áll.

Egyesületünk a vízterület adatait rendszeresen figyeli,-levegő-víz hőfok-vízállás- feljegyzi és így biztosítja, hogy mindig megbízható,és bővülő lehetőségek álljanak horgászaink, vendégeink rendelkezésére.

A vízmozgás-emelkedés-csökkenés- folyamatos feladat elé állítja tagjainkat, és odaadó, lelkes munkával meg is oldják ezeket a problémákat, amit csak dicsérni lehet!

Az Egyesület tervei között szerepel a horgászható partszakasz , – eddig nem meg közelíthető - részének horgászhatóvá tétele, de jelenleg a vízemelkedés még feladatokat szab meg számunkra, amit el kell végeznünk, utána térünk rá a bővítés akkori meg oldására.Ez már részben megvalósult, a munkákat folytatjuk.

A 2010-ben történt vezetőségváltozás a jól megalapozott, és felelősséggel végzett munka eredményét vette át, zömmel maradtak a régi vezetők, csak néhány helyen történt változás, így a váltás viszonylag könnyen ment végbe.

A tó megközelíthető a régi 2-es úton, Budapest felől Vác határánál, a táblával jelzett irányból jobbra fordulva a mérlegházig menve, majd ismét jobbra fordulva érjük el a tavat, ahol a halőr fogadja a vendégeket.

Tervezzük az új oldal közelében egy zárt rendszerű női-férfi WC. kiépítését, és a horgászhelyek közelében esőbeállók létesítését.

A mostani vezetőség feladata az, hogy az egyre szűkülő gazdasági helyzetben talpon maradjon, és fejlődjön, szolgáltatásait bővítse, a növekvő feladatokat elvégezze.

Úgy látom, -és bízom benne, hogy jól-,hogy egy tenni akaró tagsággal mögöttünk biztosítani tudjuk azt, hogy folyamatosan , jól működjünk, és igyekezetünk a horgászokat szolgálja, természetesen vendégeivel, vendégeinkkel együtt!

Telepítéseinket márciusban keszeg -vegyes összetételben- és április első felében ponty telepítéssel kezdjük,remélhetőleg az időjárás is mellénk áll, és így nem lesz akadálya annak, hogy horgászhassunk,saját, és vendégeink kikapcsolódását szolgálva.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

3. , Napijegyes horgászattal kapcsolatos rendszabályok.:

a.,Napijegyváltást csak Állami jegy birtokosa kezdeményezhet.
Tiltó rendelkezések, horgászati büntetés alatt álló személy nem kaphat napijegyet!

b., A felnőtt horgász 2 db. méretkorlátozás alá eső nemeshalat, és + 1 balint tarthat meg!
Pontyból a 30 cm. minimum, és az 55 cm. maximum méreten belül tartható meg.
Az engedéllyel rendelkező, kíséretében levő gyermekhorgász a felnőtt egyéb hal mennyiségére horgászhat, úszós készséggel!

c., Ifjúsági horgász naponta 1db. nemeshalat , + 1 balint,és 3kg. egyéb halkat tarthat meg.
d., Gyermekhorgász napijegyváltás után , felnőtt kíséretében 3kg. egyéb halat tarthat meg.
Csak úszós készséggel horgászhat.

Környék leírása

Megközelíthetőség

A tó megközelíthető a régi 2-es úton, Budapest felől Vác határánál, a táblával jelzett irányból jobbra fordulva a mérlegházig menve, majd ismét jobbra fordulva érjük el a tavat, ahol a halőr fogadja a vendégeket.


Váltás nagyobb térképre

A tó megközelíthető a régi 2-es úton, Budapest felől Vác határánál, a táblával jelzett irányból jobbra fordulva a mérlegházig menve, majd ismét jobbra fordulva érjük el a tavat, ahol a halőr fogadja a vendégeket.

Cím

Helyszín

Vác (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső