Cser-tó

Régió:   Nógrád megye
Kapcsolattartó: Laluja Imre
Telefon:30/676-7741
Telefon:0630/559-7620
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2016-09-06 11:18:43
Forrás:http://www.cser-to.hu/
Vízterület: 4.5 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 47.868805
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.256887
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Alsópetény Nyugat- Nógrád kapuja Pest felé. A Cserhát-kis Svájca közszájon forgó jelző a csodálatos természeti környezetű községről. Egyenlőre a település nem olyan gazdag mint névrokonai de minden esélye megvan rá. Több mint négyszáz méteres hegyek ölelik körbe a falut és a 444 m-s Kőhegy aljából eredő alsópetényi patak töltötte fel azt az öthektáros víztározót is amely már szép környezettel várja, csalogatja a kirándulókat, horgászokat és pihenni vágyókat.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Alsópetény fekvése
Alsópetény az újabb korban kialakított Duna-Ipoly Nemzeti Park összefüggő erdők által határolt természetvédelmi területén húzódik meg a Cserhát-hegység nyugati térségében. A Kő-hegy, Dél-hegy, Hajdú-árok és Felső-erdő ölelésében fekvő völgykatlanban elhelyezkedő falu harmadkori ún. halomvidéken épült, ahol a vulkáni hegységek alkotta tájkép keletkezése és kialakulása, a domborzati viszonyok a vulkánok erupciójának a következménye.
A Nógrád megye határai közé eső erdő borította hegyvonulat, a Cserhát határai nyugaton a Dunának Vác - Budapesti szakasza, északnyugaton az Ipoly középső folyása (Ludány- Balassagyarmati szakasz), keleten a karancssági Nagypatak és a Tarján patak, Kisterenye és Hatvan között pedig a Zagyva, délen éles határa nincs; az Alföldre messze kifutó nyúlványai fokozatosan mélyebbre süllyednek és eltűnnek a lősz és homok-takaró alatt”.

A település könnyen megközelíthető. Közlekedési hálózatokhoz viszonyított helyzete, illetve a közlekedési csomópontoktól való távolsága jó. A rétsági kistérségben Nógrád megye délnyugati részén fekszik (huszonöt településen közel huszonötezer fő él) a kistérséget Budapesttel és Szlovákiával összekötő 2-es számú főközlekedési úttól - Bánkon keresztül - mindössze 10 km-re, valamint Budapesttől 45 km-re.

A település közigazgatási területe 19,68 km2. Legmagasabb pontja a Dél-hegy (446 m) és a Kő-hegy (423 m). A szép fekvésű falu északnyugat felől Bánkkal, délkelet irányból Nézsával, délről Keszeggel, valamint a Dél-hegy oldalán Romhánnyal határos.

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Alsópetény (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókIdőjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső