Bicsérdi horgásztó


Bicsérd

Régió:   Baranya megye
Kapcsolattartó: Halőrház
Telefon:36709781030
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2014-04-27 16:26:10
Forrás:http://horgasztobicserd.uw.hu/
Vízterület:2.7

Információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.021871
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.075870
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Bicsérdi Horgászegyesület 1998 novemberében alakult 31 fővel. Jelenlegi taglétszámunk 165 fő.
Az egy főre eső éves átlagfogás 48kg/fő.

Víz típusa: Tó Vízterület: 2,9 (ha)

A bicsérdi tó a település központjában helyezkedik el, szép és rendezett. A tó partján - főként annak központi elhelyezkedése miatt - nyüzsgő élet folyik. A tavat szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, a parkolóhelyek közvetlenül a halőrház mellett találhatók, így az autók biztonságos tárolása megoldott. A parkoló mellett büfé üzemel.
A víz mélység 1-2,5 m között váltakozik a déli rész valamivel mélyebb, míg az északi részen sekélyebb területet találunk. A tófenék talaja ideális nem iszapos, nem akadós, a víz tisztasága folytán a tóban élő halnak rendkívül ízletesek. A partot ritka növényzet övezi, mely nem akadályozza a horgászást.
A több mint 10 éve kialakított horgásztó telepítése folyamatos, a horgászok nagy örömére két-háromhetente új szállítmány kerül a vízbe. A kínálat teljes körű: ponty, amur, kárász,szürkeharcsa, csuka, fogassüllő, balatoni keszeg, sőt compó is fogható itt
Főként az amatőr horgászok kedvelt célja, ám azok a kikapcsolódásra vágyó családok is gyakran megfordulnak itt, akik nem kizárólag a horgászás kedvéért látogatnak ide, hiszen a tiszta, ápolt tópart, a közeli játszótér, a büfé teljes szolgáltatást nyújt a szabadidő eltöltéséhez. Tavunk alkalmas arra is, hogy a horgászszülők bevezethessék gyermekeiket eme sport rejtelmeibe. A biztos halfogás egy életre szóló élményt jelenthet a gyermekek számára. A horgászok egy része a magányt kedveli, ám sokan szeretik a népesebb, mozgalmasabb vízpartokat, ők szívesen beszélgetnek, barátkoznak másokkal, tapasztalataikat, esetleg horgászpraktikáikat is megosztják a fiatalabb sporttársakkal.
Bízunk benne, hogy felkeltette érdeklődésüket a mi kis tavunk. Ha ellátogatnak hozzánk, tapasztalni fogják, hogy a kis tó is tartogathat nagy élményeket.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

Cím

Helyszín

Bicsérd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép