Bicsérdi horgásztó

Régió:   Baranya megye
Kapcsolattartó: Halőrház
Telefon:36709781030
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2014-04-27 16:26:10
Forrás:http://horgasztobicserd.uw.hu/
Vízterület: 2.7 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Egyik sem
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.021871
icon GPS Keleti hossz.(fok) 18.075870
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A Bicsérdi Horgászegyesület 1998 novemberében alakult 31 fővel. Jelenlegi taglétszámunk 165 fő.
Az egy főre eső éves átlagfogás 48kg/fő.

Víz típusa: Tó Vízterület: 2,9 (ha)

A bicsérdi tó a település központjában helyezkedik el, szép és rendezett. A tó partján - főként annak központi elhelyezkedése miatt - nyüzsgő élet folyik. A tavat szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, a parkolóhelyek közvetlenül a halőrház mellett találhatók, így az autók biztonságos tárolása megoldott. A parkoló mellett büfé üzemel.
A víz mélység 1-2,5 m között váltakozik a déli rész valamivel mélyebb, míg az északi részen sekélyebb területet találunk. A tófenék talaja ideális nem iszapos, nem akadós, a víz tisztasága folytán a tóban élő halnak rendkívül ízletesek. A partot ritka növényzet övezi, mely nem akadályozza a horgászást.
A több mint 10 éve kialakított horgásztó telepítése folyamatos, a horgászok nagy örömére két-háromhetente új szállítmány kerül a vízbe. A kínálat teljes körű: ponty, amur, kárász,szürkeharcsa, csuka, fogassüllő, balatoni keszeg, sőt compó is fogható itt
Főként az amatőr horgászok kedvelt célja, ám azok a kikapcsolódásra vágyó családok is gyakran megfordulnak itt, akik nem kizárólag a horgászás kedvéért látogatnak ide, hiszen a tiszta, ápolt tópart, a közeli játszótér, a büfé teljes szolgáltatást nyújt a szabadidő eltöltéséhez. Tavunk alkalmas arra is, hogy a horgászszülők bevezethessék gyermekeiket eme sport rejtelmeibe. A biztos halfogás egy életre szóló élményt jelenthet a gyermekek számára. A horgászok egy része a magányt kedveli, ám sokan szeretik a népesebb, mozgalmasabb vízpartokat, ők szívesen beszélgetnek, barátkoznak másokkal, tapasztalataikat, esetleg horgászpraktikáikat is megosztják a fiatalabb sporttársakkal.
Bízunk benne, hogy felkeltette érdeklődésüket a mi kis tavunk. Ha ellátogatnak hozzánk, tapasztalni fogják, hogy a kis tó is tartogathat nagy élményeket.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Bicsérd (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső