Balástyai I. tározó

Régió:   Csongrád megye
Kapcsolattartó:
Telefon:+36 30/335-5339
Telefon:+36 70/623-5807
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2018-03-21 16:34:36
Forrás:http://www.bahe.hu/
Vízterület: 4.5 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.400667
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.963900
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

A tározó 1986-ban épült állami beruházásban. Jelenlegi tulajdonosa a Magyar Állam. Területe 4,5 ha, a legnagyobb mélysége a maximális vízállás esetén 3,2 méter. A vízterület Natura 2000 területen, Balástya és Forráskút között, az M5 Autópálya Mérnökség szomszédságában található. Az év bármely időszakában, időjárási viszonyoktól függetlenül könnyedén megközelíthető. Egyesület 2003 óta haszonbérleti szerződés keretében folytat rajta halgazdálkodási tevékenységet.

A halgazdálkodás kialakítása során figyelembe véve a tározó természetes adottságait nem feledkezve meg a horgásztársak igényeiről sem, elsődleges szempont volt egy természetes egyensúlyi állapothoz közelítő halállomány létrejöttének elősegítése, ahol az év minden időszakában akár békés, akár rablóhalra horgászók szabadidejük eltöltése mellett horgászélményekben is gazdagodjanak. Éves viszonylatban hektáronként 200 kg-ot meghaladó mennyiségben kerül kihelyezésre horog-érett ponty. A ponty halfaj vonatkozásában a tározó intenzív vízterületnek minősül, így ezen halfaj egész évben tilalmi időszak nélkül fogható. A fenti célkitűzések és az inváziós gyomhalak visszaszorítása érdekében az elmúlt években megkezdődött a rablóhalállomány fejlesztése is.

A tárózóban fogható halfajok ponty, ezüstkárász, keszegfélék, amur, sügér, harcsa, süllő, balin és csuka.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

A vízterületen csónakból horgászni, a vízben fürödni szigorúan tilos. A víztározó körüli védőtöltés parkolás céljából csak annak az észak-keleti és műút felőli része vehető igénybe. A vízterületen elhelyezett stégeket a horgászatra jogosultak horgászat céljából igénybe vehetik, melyet a tulajdonos megérkezését követően annak kérésére kötelesek átadni. Haltartó használata kötelező!

Az éves területi engedélyek érvényessége megegyezik az állami horgászjegy hatályos jogszabályokban megállapított érvényességi idejével.A megtartott nemes hal súlyát a horgászat folytatása előtt, darabszám-korlátozással nem védett halak súlyát a horgászat befejeztével golyóstollal be kell jegyezni a fogási naplóba és egyidejűleg a napi területi engedélyeken található táblázatba is. A napi területi engedélyeket a horgászat befejeztével a vízterület elhagyásakor bejáratnál levő gyűjtőbe be kell dobni.

A horgász köteles a halászati őr és a társadalmi halőr rendelkezéseit vonakodás nélkül teljesíteni, a közelében történő szabály- és fegyelemsértés esetén arról a halászati őrt, társadalmi halőrt értesíteni, szükség esetén felszólításukra tőle elvárható mértékben segítséget nyújtani. A jelenleg hatályos jogszabályok és a helyi horgászrend megszegése esetén a területi jegy bevonható, a fegyelmi következményeken túl, szabálysértési eljárás is kezdeményezhető.

Környék leírása

Megközelíthetőség


Váltás nagyobb térképre

Cím

Helyszín

Balástya (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső