Bóka Holt-Tisza

Régió:   Tisza tó környéke
Kapcsolattartó: Kovács Attila (Tó gazda)
Telefon:+36-70-319-1486
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Facebook: Ugrás a facebook-ra
Adatlap frissítve:2018-07-05 12:29:24
Forrás:
Vízterület: 54 ha

Horgásztó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.208841
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.478516
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Tó kerülete: 16 136 km
A tó jól körbejárható, a megközelítőleg 6 m széles rendezett parton.
Átlagos vízmélység: 90cm
Legmélyebb pont: 930cm
Terület: 54ha
Évi befolyó vízhozam: 240 000 m3

Horgászat Árak

Bóka Holt-Tisza napijegy árak
Akik legalább 4 napra váltják ki egyszerre a jegyüket
Felnőtt 2 botos napijegy: 3.000 Ft
Ifi 1 botos napijegy: 1.500 Ft

Normál napijegy áraink:
Felnőtt 2 botos napijegy: 3.500 Ft
Ifi 1 botos napijegy: 1.800 Ft

Általános horgászrend

Bóka Holt-Tisza Horgászrendje
Az Országos Horgászrend előírásain túl az alábbi szabályok betartása kötelező:

Az aktuális horgászati időpontokon túl és/vagy a halőr engedélye nélkül horgászatra alkalmas felszereléssel a tóparton tartózkodni TILOS!

A Kisköre alatti 1. és 2. holtág szakaszon kizárólag csónakos horgászat a 3. szakaszon csónakos és parti horgászat engedélyezett.

Az esetleges időszakos tilalmakról a jegyforgalmazónál vagy a tó facebook oldalán (Bóka Holt-Tisza) és a Körös-Halért Kft. honlapján (www.koroshalertkft.hu) lehet tájékozódni.

Engedély nélkül tilos a holtág partra horgászhely elfoglalása céljából bemenni.

A holtágon foglalt horgászhelyekről érdeklődni a halőrnél kell.

A csónakkikötők területén horgászni TILOS!

Gépjárművel csak a kijelölt parkolóban vagy az útpadkán szabad parkolni, ellenkező esetben természetvédelmi bírság kiszabására kerül sor, és a horgász időszakos eltiltására.

A holtág egész területén 10 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.

Az éves területi engedélyeseknek a horgászat kezdetét és végét, valamint a fogott méretkorlátozás alá eső halakat, a gépjármű forgalmi rendszámát, a kísérő személyek számát a kihelyezett mappába be kell jegyezni. A kísérő személyek bárminemű károkozásáért a területi engedéllyel rendelkező horgász vállal anyagi és erkölcsi felelősséget mindenkor. A tó elhagyásakor a gépjármű összes ajtaját és gépházfedelét kérés nélkül a halőr számára ki kell nyitni, a törvény szerint munkáját elő kell segíteni, ellenkező esetben a horgászat időszakos eltiltására kerülhet sor. A fogott zsákmányt be kell mutatni. Élő halat a tótól elvinni tilos.

Éjszakai horgászat éves engedéllyel illetve két egymást követő napra váltott napijeggyel lehetséges.

A tó és az út közötti szakaszra csak a halőr engedélyével (tudtával) lehet belépni. Ennek tájékoztatására a behajtó utaknál táblákat helyezünk ki.

Az éjszakai horgászat során a horgászhelyet ki kell világítani!

Bármilyen fogott halat kíméletesen kell a partra segíteni, kerülni kell a hal vergődését.

Pontymatrac használata kötelező, amelyiken a hal nem töri meg magát.

Tilos a halat a kopoltyúrés alá nyúlva kiemelni, mert ez a hal pusztulását okozhatja.

Azt a halat, ami nem kerül megtartásra a fogás (mérlegelés, fényképezés, fertőtlenítés) után azonnal a legkíméletesebb módon vissza kell helyezni a vízbe.

A ponty felső méretkorlátozása 4 kg, az amúré 4 kg, az e feletti példányokat mérlegelés, és fényképezés, esetleg fertőtlenítés után azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.

Az amúr méretkorlátozása 40 cm minimum.

Amennyiben a fogás csónakból történik, a fogott halat a partra kihozni fényképezés és mérés céljából TILOS!

A mérlegelést óvatosan ? halmérő matracon, vödörben, esetleg szákkal együtt a halat kímélve, semmiképpen sem sérülést okozva ? kell elvégezni.

Az elvitelre szánt halat is a lehető legkíméletesebb módon kell tárolni, ezért a gyűrűs szák használata kötelező! Vödörben halat tárolni SZIGORÚAN TILOS! (ez alól kivételt képeznek a csalihalak). Fémből készült haltartó eszközt használni TILOS!

A felnőtt éves területi engedélyesek 50 kg békés, 5 db ragadozó és 35 kg egyéb halat, az ifjúsági éves területi engedélyesek 25 kg békés, 3 db ragadozó, 17,5 kg egyéb halat tarthatnak meg évente. A fentieken kívül napi 3 kg egyéb hal tartható meg.

A fenti kvóta elérése után a horgászat új engedély kiváltásával lehetséges.

Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe . Napi 5 kg kifogása után a horgászatot be kell fejezni.

A felnőtt éves területi engedélyeseknek a napi elvihető mennyiség napi 2 db békés, 1 db ragadozó és 3 kg egyéb hal. Hetente maximum 4 db békés, 2 db ragadozó hal és naponta 3 kg egyéb hal. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

Az ifjúsági éves területi engedélyeseknek a napi elvihető mennyiség 1 db békés hal, 1 db ragadozó és 3 kg egyéb hal. Hetente maximum 2 db békés hal, 1 db ragadozó és naponta 3 kg egyéb hal. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

A felnőtt napijegyre napi 2 db békés, és 1 db ragadozó halat lehet megtartani, valamint 3 kg egyéb halat. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

Az ifjúsági napijegyre 1 békés, 1 ragadozó és 3 kg egyéb hal tartható meg. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

A horgászat során csak fém vagy műanyag ágas (bottartó) használható.

Jelzőbóját használni tilos!

A fogott halat a vízparton megpucolni szigorúan tilos!

Etetni csak a partról vagy etetőhajóval szabad, maximum a nádas vonaláig lehet begyalogolni.

Tilos úszva, gumimatraccal, gumicsónakkal vagy bármilyen más vízi eszközzel kivéve etetőhajóval történő behordás! Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

Etetni csak a partról vagy etetőhajóval szabad, maximum a nádas vonaláig lehet begyalogolni. Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

A napijegyes horgászoknak a horgászat végén a halőrnek, vagy a kihelyezett dobozba le kell adni a napi fogási összesítőjüket, a horgászat kezdetét és végét, valamint a fogott méretkorlátozás alá eső halakat, a gépjármű forgalmi rendszámát, a kísérő személyek számát a napijegyre fel kell vezetni. A kísérő személyek bárminemű károkozásáért a napijeggyel rendelkező horgász vállal anyagi és erkölcsi felelősséget mindenkor. A tó elhagyásakor a gépjármű összes ajtaját és gépházfedelét kérés nélkül a halőr számára ki kell nyitni, a törvény szerint munkáját elő kell segíteni, ellenkező esetben a horgászat időszakos eltiltására kerülhet sor. A fogott zsákmányt be kell mutatni. Élő halat a tótól elvinni tilos. Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

A kifogott hal faját, fogási idejét (óra/perc) és becsült súlyát, ha megtartásra kerül, a fogás után tollal azonnal be kell írni a fogási naplóba, napijegyes horgászoknak a napijegy napi fogási összesítőjére is. Ameddig nincs beírva, addig a horgászatot folytatni tilos! A beírt adat később nem módosítható!

Azt a halat, amit a horgász megtart, később nem cserélheti ki másik példányra!

A fogott halat kíméletesen kell tartani (megfelelő haltartó szákban), nem elfogadható a rövid, kisméretű szák és a halak pányvázása! Ez alól csak a nagytestű ragadozó halak képezhetnek kivételt.

Fémből készült haltartó eszköz (drótszák, fémketrec, szájbilincs) használata TILOS!

Aki ezt a szabályt megszegi állatkínzást követ el!

A horgászoknak a horgászat megkezdése előtt kötelessége az esetleg a horgászhelyen található szemetet összeszedni és a horgászat során végig tisztán tartani. Szemetes helyen horgászni tilos! Szemeteszsák, ha szükséges igényelhető a halőrnél. A horgászat keletkezett kommunális hulladékot a horgásznak el kell szállítani.

Aki a horgászhelyén szemetet hagy hátra, az tiltólistára kerül, és többé nem horgászhat a holtágon.

Tüzet rakni a tóparton a hatályos szabályozások, helyi intézkedések alapján lehet. Tájékozódni a katasztrófavédelem és Pély ill. Kisköre Önkormányzatánál az aktuális szabályokról.

A holtág parton tilos a hangoskodás, a túlzott mértékű zenehallgatás. Kutyát csak szájkosárral és pórázzal, a halőr engedélyével lehet a tópartra hozni.

Az éjszakai horgászat során a horgászhelyet jól láthatóan ki kell világítani! Az éjszakai horgászatot még világosban kell megkezdeni, és a tavat elhagyni reggel 5 óra után vagy a halőr engedélyével lehet. Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

A horgászok kötelesek segíteni és tűrni a halőr munkáját, a horgászati okmányok a fogott hal, a felszerelés és a gépjármű esetleges átvizsgálását (Hhtv. 34. § a, b bekezdés, Vhr. 22.§ alapján), a tó közvetlen területén és a holtág közvetlen elhagyási pontjainál.

A horgászok bármilyen szabálytalanságot kötelesek a halőrnek azonnal bejelenteni, hogy intézkedni tudjon. A szabálysértéseket jelentheti: + 36 20 521 22 22-es számon.

Aki ezt a kötelességét elmulasztja, szintén szabálysértést követ el.

A Bóka (Kanyari) holt Tiszára területi engedélyt váltó személy tudomásul veszi és elfogadja, hogy horgászatáról, halfogásáról alkalmanként videó felvétel, illetve fénykép készülhet. Ez a felvétel a tó reklámanyagaiban és a szabálysértések bizonyításakor is felhasználható.

A szabályok ismeretének a hiánya senkit sem mentesít a felelősségre vonás alól. Szabályok megsértése esetén az engedélyt a halőr azonnal bevonhatja.

Telepítés havi megosztásban történik a horgászati idényben.

Fajlagos pontytilalom nincs.

Nincs szoktató etetés.

Lékhorgászat engedélyezett megfelelő jégviszonyok mellett.

Sátorozás engedélyezett a vízparton a holtág és a földút között, a halőr engedélyével.

Jelen házirend visszavonásig érvényes.

Napi jegyes horgászat rendje a fentieken túl

Napi jegyes horgászidőszak: szeptember 01-április 30. napkeltétől napnyugtáig, május 01.- augusztus 31. közötti időszakban pedig 06-20 óra között,

Éjszakai horgászat: április 01-november 01. este 20 órától másnap reggel 6 óráig. Az éjszakai horgászathoz két egymás követő nap napijegyét kell megváltani!

Érvényes visszavonásig.

Etetőhajó használata lehetséges, minden időben, csali behúzására is.

Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása.

A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni.

A hallal durván bánó horgásztól a horgászengedély azonnal bevonható!

A szabályokat megszegő horgászokkal szemben szabálysértési eljárást kezdeményezünk!

A vízen való közlekedés, csónaktárolás és a csónakos horgászat szabályai:

Csónakból horgászni a Bóka III-n, a Bóka II-n, és a Bóka I-n lehet. Csónakot bérelni illetve tárolni a kijelölt kikötőben lehet. A nem a kikötőben tárolt csónakokat összegyűjtjük és a tulajdonos ellen szabálysértési eljárást indítunk. A csónakokat kötelező névtáblával ellátni! (Név, lakcím, telefonszámot tartalmazzon.) Hozott csónakot csak az erre kijelölt helyen lehet vízre tenni és a vízből kivenni! Robbanómotor használata TILOS!

A Bóka III-n lehetőség szerint a Pély felőli oldalhoz minél közelebb kell haladni! Parti horgászhellyel szemben ? ha azon horgásznak ? megállni TILOS! A csónakos horgász köteles a vízen úgy közlekedni, horgászni, viselkedni, hogy azzal a többi horgászt ne zavarja, és ne korlátozza a horgászatban! A csónakos horgász által fogott halat fényképezés céljából a partra kihozni TILOS!

Éjszakai horgászat során a csónakot KI KELL VILÁGÍTANI!

Ragadozó halak fogása, egész évben TILOS!

Környék leírása

A tó jól körbejárható, a megközelítőleg 6 m széles rendezett parton.

Megközelíthetőség

Feltöltés alatt


Váltás nagyobb térképre

Feltöltés alatt

Cím

Helyszín

Kisköre (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép

Partnerek:


Ingyenes társkereső