Bóka Holt-Tisza

Régió:   Tisza tó
Kapcsolattartó: Kovács Attila (Tó gazda)
Telefon:+36-70-319-1486
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Facebook: Ugrás a facebook-ra
Adatlap frissítve:2018-07-05 12:29:24
Forrás:
Vízterület: 54 ha

Bojlis tó információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál ---
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 47.208841
icon GPS Keleti hossz.(fok) 20.478516
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Tó kerülete: 16 136 km
A tó jól körbejárható, a megközelítőleg 6 m széles rendezett parton.
Átlagos vízmélység: 90cm
Legmélyebb pont: 930cm
Terület: 54ha
Évi befolyó vízhozam: 240 000 m3

Horgászat Árak

Bóka Holt-Tisza napijegy árak
Akik legalább 4 napra váltják ki egyszerre a jegyüket
Felnőtt 2 botos napijegy: 3.000 Ft
Ifi 1 botos napijegy: 1.500 Ft

Normál napijegy áraink:
Felnőtt 2 botos napijegy: 3.500 Ft
Ifi 1 botos napijegy: 1.800 Ft

Általános horgászrend

Bóka Holt-Tisza Horgászrendje
Az Országos Horgászrend előírásain túl az alábbi szabályok betartása kötelező:

Az aktuális horgászati időpontokon túl és/vagy a halőr engedélye nélkül horgászatra alkalmas felszereléssel a tóparton tartózkodni TILOS!

A Kisköre alatti 1. és 2. holtág szakaszon kizárólag csónakos horgászat a 3. szakaszon csónakos és parti horgászat engedélyezett.

Az esetleges időszakos tilalmakról a jegyforgalmazónál vagy a tó facebook oldalán (Bóka Holt-Tisza) és a Körös-Halért Kft. honlapján (www.koroshalertkft.hu) lehet tájékozódni.

Engedély nélkül tilos a holtág partra horgászhely elfoglalása céljából bemenni.

A holtágon foglalt horgászhelyekről érdeklődni a halőrnél kell.

A csónakkikötők területén horgászni TILOS!

Gépjárművel csak a kijelölt parkolóban vagy az útpadkán szabad parkolni, ellenkező esetben természetvédelmi bírság kiszabására kerül sor, és a horgász időszakos eltiltására.

A holtág egész területén 10 km/h-s sebességkorlátozás érvényes.

Az éves területi engedélyeseknek a horgászat kezdetét és végét, valamint a fogott méretkorlátozás alá eső halakat, a gépjármű forgalmi rendszámát, a kísérő személyek számát a kihelyezett mappába be kell jegyezni. A kísérő személyek bárminemű károkozásáért a területi engedéllyel rendelkező horgász vállal anyagi és erkölcsi felelősséget mindenkor. A tó elhagyásakor a gépjármű összes ajtaját és gépházfedelét kérés nélkül a halőr számára ki kell nyitni, a törvény szerint munkáját elő kell segíteni, ellenkező esetben a horgászat időszakos eltiltására kerülhet sor. A fogott zsákmányt be kell mutatni. Élő halat a tótól elvinni tilos.

Éjszakai horgászat éves engedéllyel illetve két egymást követő napra váltott napijeggyel lehetséges.

A tó és az út közötti szakaszra csak a halőr engedélyével (tudtával) lehet belépni. Ennek tájékoztatására a behajtó utaknál táblákat helyezünk ki.

Az éjszakai horgászat során a horgászhelyet ki kell világítani!

Bármilyen fogott halat kíméletesen kell a partra segíteni, kerülni kell a hal vergődését.

Pontymatrac használata kötelező, amelyiken a hal nem töri meg magát.

Tilos a halat a kopoltyúrés alá nyúlva kiemelni, mert ez a hal pusztulását okozhatja.

Azt a halat, ami nem kerül megtartásra a fogás (mérlegelés, fényképezés, fertőtlenítés) után azonnal a legkíméletesebb módon vissza kell helyezni a vízbe.

A ponty felső méretkorlátozása 4 kg, az amúré 4 kg, az e feletti példányokat mérlegelés, és fényképezés, esetleg fertőtlenítés után azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe.

Az amúr méretkorlátozása 40 cm minimum.

Amennyiben a fogás csónakból történik, a fogott halat a partra kihozni fényképezés és mérés céljából TILOS!

A mérlegelést óvatosan ? halmérő matracon, vödörben, esetleg szákkal együtt a halat kímélve, semmiképpen sem sérülést okozva ? kell elvégezni.

Az elvitelre szánt halat is a lehető legkíméletesebb módon kell tárolni, ezért a gyűrűs szák használata kötelező! Vödörben halat tárolni SZIGORÚAN TILOS! (ez alól kivételt képeznek a csalihalak). Fémből készült haltartó eszközt használni TILOS!

A felnőtt éves területi engedélyesek 50 kg békés, 5 db ragadozó és 35 kg egyéb halat, az ifjúsági éves területi engedélyesek 25 kg békés, 3 db ragadozó, 17,5 kg egyéb halat tarthatnak meg évente. A fentieken kívül napi 3 kg egyéb hal tartható meg.

A fenti kvóta elérése után a horgászat új engedély kiváltásával lehetséges.

Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe . Napi 5 kg kifogása után a horgászatot be kell fejezni.

A felnőtt éves területi engedélyeseknek a napi elvihető mennyiség napi 2 db békés, 1 db ragadozó és 3 kg egyéb hal. Hetente maximum 4 db békés, 2 db ragadozó hal és naponta 3 kg egyéb hal. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

Az ifjúsági éves területi engedélyeseknek a napi elvihető mennyiség 1 db békés hal, 1 db ragadozó és 3 kg egyéb hal. Hetente maximum 2 db békés hal, 1 db ragadozó és naponta 3 kg egyéb hal. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

A felnőtt napijegyre napi 2 db békés, és 1 db ragadozó halat lehet megtartani, valamint 3 kg egyéb halat. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

Az ifjúsági napijegyre 1 békés, 1 ragadozó és 3 kg egyéb hal tartható meg. Az ezüstkárász és a törpeharcsa nem tartozik a fenti mennyiségekbe.

A horgászat során csak fém vagy műanyag ágas (bottartó) használható.

Jelzőbóját használni tilos!

A fogott halat a vízparton megpucolni szigorúan tilos!

Etetni csak a partról vagy etetőhajóval szabad, maximum a nádas vonaláig lehet begyalogolni.

Tilos úszva, gumimatraccal, gumicsónakkal vagy bármilyen más vízi eszközzel kivéve etetőhajóval történő behordás! Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

Etetni csak a partról vagy etetőhajóval szabad, maximum a nádas vonaláig lehet begyalogolni. Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

A napijegyes horgászoknak a horgászat végén a halőrnek, vagy a kihelyezett dobozba le kell adni a napi fogási összesítőjüket, a horgászat kezdetét és végét, valamint a fogott méretkorlátozás alá eső halakat, a gépjármű forgalmi rendszámát, a kísérő személyek számát a napijegyre fel kell vezetni. A kísérő személyek bárminemű károkozásáért a napijeggyel rendelkező horgász vállal anyagi és erkölcsi felelősséget mindenkor. A tó elhagyásakor a gépjármű összes ajtaját és gépházfedelét kérés nélkül a halőr számára ki kell nyitni, a törvény szerint munkáját elő kell segíteni, ellenkező esetben a horgászat időszakos eltiltására kerülhet sor. A fogott zsákmányt be kell mutatni. Élő halat a tótól elvinni tilos. Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

A kifogott hal faját, fogási idejét (óra/perc) és becsült súlyát, ha megtartásra kerül, a fogás után tollal azonnal be kell írni a fogási naplóba, napijegyes horgászoknak a napijegy napi fogási összesítőjére is. Ameddig nincs beírva, addig a horgászatot folytatni tilos! A beírt adat később nem módosítható!

Azt a halat, amit a horgász megtart, később nem cserélheti ki másik példányra!

A fogott halat kíméletesen kell tartani (megfelelő haltartó szákban), nem elfogadható a rövid, kisméretű szák és a halak pányvázása! Ez alól csak a nagytestű ragadozó halak képezhetnek kivételt.

Fémből készült haltartó eszköz (drótszák, fémketrec, szájbilincs) használata TILOS!

Aki ezt a szabályt megszegi állatkínzást követ el!

A horgászoknak a horgászat megkezdése előtt kötelessége az esetleg a horgászhelyen található szemetet összeszedni és a horgászat során végig tisztán tartani. Szemetes helyen horgászni tilos! Szemeteszsák, ha szükséges igényelhető a halőrnél. A horgászat keletkezett kommunális hulladékot a horgásznak el kell szállítani.

Aki a horgászhelyén szemetet hagy hátra, az tiltólistára kerül, és többé nem horgászhat a holtágon.

Tüzet rakni a tóparton a hatályos szabályozások, helyi intézkedések alapján lehet. Tájékozódni a katasztrófavédelem és Pély ill. Kisköre Önkormányzatánál az aktuális szabályokról.

A holtág parton tilos a hangoskodás, a túlzott mértékű zenehallgatás. Kutyát csak szájkosárral és pórázzal, a halőr engedélyével lehet a tópartra hozni.

Az éjszakai horgászat során a horgászhelyet jól láthatóan ki kell világítani! Az éjszakai horgászatot még világosban kell megkezdeni, és a tavat elhagyni reggel 5 óra után vagy a halőr engedélyével lehet. Ellenkező esetben a horgász azonnali időszakos eltiltására kerülhet sor, melyet a szolgálatban levő halőr egymaga is eszközölhet.

A horgászok kötelesek segíteni és tűrni a halőr munkáját, a horgászati okmányok a fogott hal, a felszerelés és a gépjármű esetleges átvizsgálását (Hhtv. 34. § a, b bekezdés, Vhr. 22.§ alapján), a tó közvetlen területén és a holtág közvetlen elhagyási pontjainál.

A horgászok bármilyen szabálytalanságot kötelesek a halőrnek azonnal bejelenteni, hogy intézkedni tudjon. A szabálysértéseket jelentheti: + 36 20 521 22 22-es számon.

Aki ezt a kötelességét elmulasztja, szintén szabálysértést követ el.

A Bóka (Kanyari) holt Tiszára területi engedélyt váltó személy tudomásul veszi és elfogadja, hogy horgászatáról, halfogásáról alkalmanként videó felvétel, illetve fénykép készülhet. Ez a felvétel a tó reklámanyagaiban és a szabálysértések bizonyításakor is felhasználható.

A szabályok ismeretének a hiánya senkit sem mentesít a felelősségre vonás alól. Szabályok megsértése esetén az engedélyt a halőr azonnal bevonhatja.

Telepítés havi megosztásban történik a horgászati idényben.

Fajlagos pontytilalom nincs.

Nincs szoktató etetés.

Lékhorgászat engedélyezett megfelelő jégviszonyok mellett.

Sátorozás engedélyezett a vízparton a holtág és a földút között, a halőr engedélyével.

Jelen házirend visszavonásig érvényes.

Napi jegyes horgászat rendje a fentieken túl

Napi jegyes horgászidőszak: szeptember 01-április 30. napkeltétől napnyugtáig, május 01.- augusztus 31. közötti időszakban pedig 06-20 óra között,

Éjszakai horgászat: április 01-november 01. este 20 órától másnap reggel 6 óráig. Az éjszakai horgászathoz két egymás követő nap napijegyét kell megváltani!

Érvényes visszavonásig.

Etetőhajó használata lehetséges, minden időben, csali behúzására is.

Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása.

A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni.

A hallal durván bánó horgásztól a horgászengedély azonnal bevonható!

A szabályokat megszegő horgászokkal szemben szabálysértési eljárást kezdeményezünk!

A vízen való közlekedés, csónaktárolás és a csónakos horgászat szabályai:

Csónakból horgászni a Bóka III-n, a Bóka II-n, és a Bóka I-n lehet. Csónakot bérelni illetve tárolni a kijelölt kikötőben lehet. A nem a kikötőben tárolt csónakokat összegyűjtjük és a tulajdonos ellen szabálysértési eljárást indítunk. A csónakokat kötelező névtáblával ellátni! (Név, lakcím, telefonszámot tartalmazzon.) Hozott csónakot csak az erre kijelölt helyen lehet vízre tenni és a vízből kivenni! Robbanómotor használata TILOS!

A Bóka III-n lehetőség szerint a Pély felőli oldalhoz minél közelebb kell haladni! Parti horgászhellyel szemben ? ha azon horgásznak ? megállni TILOS! A csónakos horgász köteles a vízen úgy közlekedni, horgászni, viselkedni, hogy azzal a többi horgászt ne zavarja, és ne korlátozza a horgászatban! A csónakos horgász által fogott halat fényképezés céljából a partra kihozni TILOS!

Éjszakai horgászat során a csónakot KI KELL VILÁGÍTANI!

Ragadozó halak fogása, egész évben TILOS!

Környék leírása

A tó jól körbejárható, a megközelítőleg 6 m széles rendezett parton.

Megközelíthetőség

Feltöltés alatt


Váltás nagyobb térképre

Feltöltés alatt

Cím

Helyszín

Kisköre (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép
Sensation Baits

Ingyenes társkereső