Akasztói Horgászpark


Akasztó

Régió:   Bács - Kiskun megye
Kapcsolattartó:
Telefon:36-20 550-5000
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2015-07-06 15:06:19
Forrás:http://www.horgaszpark.hu/
Vízterület:45

Információk:

button Catch & Release jegy Sportjegy
icon Csónak használat ---
icon Szerelék behordás ---
Sátorozás a vízparton ---
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek ---
icon Horgászállások száma ---
icon Szép kártya elfogadás ---
icon Zuhanyozási lehetőség ---
icon GPS Északi szél. (fok) 46.719256
icon GPS Keleti hossz.(fok) 19.182149
icon Google maps link Útvonalterv

Általános ismertető

Az Akasztói Horgászpark és Halascsárda egyedülálló létesítmény az Alföld szívében, a környék egyik legnépszerűbb pihenőhelye, mely tartalmas szórakozást és kikapcsolódást biztosít a család minden tagjának. A horgászat szerelmesei a komplexum területén lévő 6 horgásztóban próbálhatják ki szerencséjüket, tudásukat, hozzáértésüket. A tavak körbe tér-kövezettek, partjaikon esőbeállókkal, folyamatos telepítésekkel. A horgászcentrum központjában található Halascsárda családias hangulattal várja a betérő vendégeket. Szakácsaink a főként általunk tenyésztett halakból készült ételkülönlegességekkel, a tradicionális magyar konyha kitűnőségeivel, valamint a reformkonyha remekeivel várják vendégeinket. Nyugodt, fákkal övezett, ápolt, parkosított zöld környezetben pihenhetnek vendégeink a természetes, szűrt vizű, homokos aljú strand tó partján. A strand területén egy nagyméretű, térköves padozatú pezsgőfürdőt is üzemeltetünk, amelynek vize szezonban állandóan 36-37°C. A fürdőtó partján büfé és szauna is üzemel. Rendezvénytermünk kitűnően alkalmas vállalati rendezvények, családi, baráti összejövetelek, esküvők teljes, zártkörű lebonyolítására. A strandépület nádtetős, igényesen berendezett, saját konyhával rendelkezik. A gyermekeket korszerű játszótér várja, a horgásztavak körüli sétáló utak pedig azokat, akik csupán a természetben szeretnének gyönyörködni. A panzió 28 fő igényes elszállásolását és 40 fős konferenciák megrendezését biztosítja. Tervek között szerepel egy kerékpár-út kiépítése Akasztó és a Horgászpark között.

Horgászpark
A Horgászparkba látogató vendégeink a komplexum területén található 5 horgásztavon, valamint egy 40 hektáros termelő tavon hódolhatnak a pecázás örömeinek. A tórendszer kialakítása során törekedtünk arra, hogy minden vendégünk megtalálja a kedvének megfelelő horgászvizet, ennek megfelelően különböző méretű és fajtájú halakkal telepítettük a tavakat. A rendszeres telepítés eredményeképpen a teljes horgász szezonban eredményesen lehet pecázni a tavon.

Tavak bemutatása
A Horgásztó 4,8 hektáron terül el, s benne vegyes telepítésű halfajok várják a pecásokat. A pontyok zöme 2,5-4kg-os, de az állomány 7-8%-a 5-12 kg közötti. Itt mindenféle módszerrel eredményesen horgászhatunk, de a horgászok nagy többsége a fenekező készségek használatát preferálja. A halak többségét 50-80m távolságban fogják. Csalinak a kukoricák különböző fajtáit, különösen a mézes kukoricát alkalmazzák, de bojlival, pellettel, pufival és élő csalival is kapásra bírhatjuk a pikkelyeseket. A pontyok mellett ritkábban foghatunk amurokat is. A tónak jelentős a keszeg és kárász állománya. Keszegre eredményes módszer a picker és feeder botok használata és természetesen az úszós készségek. Mind rakós bottal, mind 7-8 méteres spiccbotokkal jól meghorgászható az élő csalikkal gazdagított etetés. Match bottal 25-35 méter távolságban keszegekre és pontyokra is horgászhatunk.
A tóban vannak 2-8 kilogrammos csukák, 1-5 kilós süllők is, de ezekre ritkábban horgásznak, elsősorban tavasszal és ősszel.
A Csatornató és a Keszegezőtó egyenként 0,3 hektárosak, amelyekben főként keszegféléket, kárászokat, illetve néhány zsinórszaggató pontyot lehet fogni. Elsősorban a spicc és a rakós bottal horgásznak rajta. A szélessége 13-20 méter, a túlsó part így gyakorlatilag elérhető ezekkel is. Természetesen a match bot is igen kedvelt módszer.
Az Extrató és az Új Extratóra csak az üljön le, aki nagy halat szeretne fogni. Az itt úszkáló pontyok, amurok és lénai tokok mérete 5-20 kg közötti, amelyek néhány nagytestű kárász és keszeg társaságában várnak kifogásra. Elsősorban fenekeznek rajta, de javasoljuk az úszós módszert is. A specialisták rakós bottal is szép halakat fognak, természetesen a legprofibb felszerelésekkel. Az Extra, illetve Új Extratavon egyszerre legfeljebb 15-15 darab jegyet adunk ki, annak érdekében, hogy minden horgászunk kényelmesen hódolhasson a nagy halak iránti szenvedélyének. Ezeken a tavakon a 6 kg feletti halat vissza kell engedni a vízbe!
A 40 Hektáros termelőtavat elsősorban a nagy vízen való horgászat szerelmeseinek ajánljuk. A fogható halak mérete nem állandó, mivel termelőtóról van szó, az idő előrehaladtával egyre nagyobb halak, főként pontyok foghatók. Minden módszer eredményes lehet, főként, ha azt is belekalkuláljuk, hogy ezeknek a halaknak még nincs horogélményük. Ezen a tavon a horgászatot leghamarabb június 1. után engedélyezzük, de a pontyok méretének függvényében változhat az időpont.

Horgászat Árak

Általános horgászrend

Környék leírása

Megközelíthetőség

Cím

Helyszín

Akasztó (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

Videók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép