Kiskorpádi Szigetestó "Koiország"


Kiskorpád

Régió:   Somogy megye
Kapcsolattartó: Kovács Mihály
Telefon:06-30/348-0189
Telefon:
E-mail:  mutat
Internet: Ugrás a weboldalra
Adatlap frissítve:2017-01-22 19:43:24
Forrás:http://www.szigetesto.eu
Vízterület:3.4

Információk:

button Catch & Release jegy Bojlisjegy
icon Csónak használat icon
icon Szerelék behordás
Sátorozás a vízparton icon
icon Parkolási a horgászállásnál icon
icon Számozott horgászhelyek icon
icon Horgászállások száma 8
icon Szép kártya elfogadás icon
icon Zuhanyozási lehetőség icon
icon GPS Északi szél. (fok) 46.344276
icon GPS Keleti hossz.(fok) 17.607222

Általános ismertető

Bevezetőként ejtenék néhány szót a tó történetéről.
A faluban élő idősebb korosztály elmondása alapján a tavat körülbelül 100 évvel ezelőtt létesítette a Zoltán földbirtokos család. Medrét kubikosokkal ásatta ki.

Az államosítások idején a tó a Kutasi Állami Gazdaság kezelésébe került, az pedig bérbe adta a Kiskorpádi Horgászegyesületnek, amely 2003-ig gazdálkodott a tavon. A rendszerváltást követő évek újabb átalakulást hoztak, a tó értékesítésre került. Ekkor vette meg a jelenlegi tulajdonos. A megvételt követően nyomban elkezdődött a tó rendbehozatala, hisz akkori formájában végnapjait élte. Először a tó medre lett rendbe téve, majd megépült a tulajdonos által megálmodott széles, füvesített partoldal.
A tó a 2006-os év elejétől nyitotta meg újra kapuit a horgászok előtt.

A fejlesztés folyamatos, a tó környezetének rendezetté és emberbaráttá tétele napjainkban is folyik. A tó partján található 2 db. 30 m2-es faház, amelyek a 2-es és 4-es állásokon lettek elhelyezve. A 2015-ös év közepétől már minden álláson egyedi áramvételi lehetőséget tudunk biztosítani a horgászoknak.

Beszéljünk néhány szót a kiváló és rohamosan fejlődő halállományról. Elsőként annyit, hogy a tóba kizárólag I. osztályú halat telepítünk. A tó fő hala természetesen a minden horgász által kedvelt ponty és amur. 2016-tól a tóban pontyból kizárólag 8 kg, amurból kizárólag 10 kg feletti példányok találhatóak meg. Ezen kívül koik, nagyméretű dévérkeszegek és igazi különlegességként, néhány fekete amur alkotják a halállomány többi részét. Tavunkon egyedi irányvonalat jelöltünk ki. A koi állomány tudatosan és folyamatosan fejlesztve van, szeretnénk elérni, hogy kizárólag 5 kg feletti példányok éljenek a vízben. A spanyolpikkelyes pontyok állománya is állandó fejlesztés alatt áll, hisz egyedi pikkelysorukkal páratlanul szép halak! 2016-os év elejétől újra fogható tok a tóban, amelyből 10 kg feletti példányokat telepítettünk. Ezen túl is folyamatosan, mondhatni napról napra fejlesztjük a nagy pontyok állományát, amely már jelentősnek mondható. 2012-től a tó teljes egészében átállt a "fogd meg és enged vissza" típusú horgászatra, amely minden a tóban élő halra vonatkozik.

Horgászat Árak

24 órás bojlis jegy: 4.500 Ft/fő
Ház bérleti díja 24 órára: 4.500 Ft (a benne lakók létszámától függetlenül)
Csónak bérleti díja 24 órára: 1.000 Ft
Csónakmotor bérleti díja 24 órára: 1.500 Ft
Akkumulátor bérleti díja 24 órára: 1.500 Ft
Zuhany használata: 500 Ft/alkalom

Általános horgászrend

Részletek itt:
http://www.szigetesto.eu/horgaszrend.html

Környék leírása

Megközelíthetőség

Cím

Helyszín

Kiskorpád (Környéke)

Település

Foglaltsági táblázat

Nincs foglaltsági tábla kitöltve.

VideókVízparti nyaralók

Időjárás

Felhőkép

Hőtérkép

Széltérkép